Australski par proveo 24 sata u Zagrebu: "Bio nam je to najteži dan dosad"

Screenshot YouTube

AUSTRALSKI bračni par Stephen i Jess, koji stoji iza YouTube kanala Flying The Nest, odlučio je između posjeta Ljubljani i Budimpešti na 24 sata odsjesti u Zagrebu. Problem je ležao u tome što su u Zagreb stigli na najhladniji dan ove godine, kad je hrvatsku metropolu pogodila ''zvijer s istoka".

Video iz Zagreba nazvali su Najteži dan dosad.

Video su započeli u svojoj hotelskoj sobi na samom Trgu bana Jelačića, gdje su najprije kukali da je jako hladno i raspravljali pada li ili raste temperatura s -9 na -7 stupnjeva.

Nakon što su izašli najprije se on čudio tramvajima na Trgu bana Jelačića, a ona se požalila da je zbunjujuće to što je Hotel Dubrovnik u Zagrebu, a ne u Dubrovniku. Potom su nahvalili zagrebačke uličice, ušetali na misu u zagrebačkoj katedrali, prošetali Tkalčićevom i zbog hladnoće praznim Dolcem, a potom se vozili uspinjačom za koju je Stephen zaključio da je slična praškom Astronomskom satu, atrakciji koja ga je dosad najviše razočarala.

Gornji grad ih je oduševio, a iako su očekivali pucanj Gričkog topa, kad se on oglasio, šokirali su se. Tu im je bilo dosta pa su otišli na kavu, a javili su se tek sljedeći dan te rekli da ih je hladnoća dotukla pa su završili u hotelu.

Očito je da su uzbuđeniji bili zbog odlaska u Budimpeštu, jer su priznali da Zagreb nisu ni planirali posjetiti. 

Na svom profilu na Instagramu nisu objavili nijednu fotku iz Zagreba, a na blogu su osim atrakcija iz videa savjetovali čitateljima da odu na Medvednicu, u Botanički vrt i na Mirogoj. 

Pročitajte više