Đukanović predložen za predsjednika Crne Gore

Foto: Hina
 
ČELNIŠTVO crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) predložilo je Mila Đukanovića za svoga kandidata na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori 15. travnja.
 
Osim Đukanovića, koji je imao najveću podršku u stranci, jedan od prijedloga za predsjedničkog kandidata bila je bivša ministrica obrane Milica Pejanović-Đurišić.
 
Do sada je Državno izborno povjerenstvo potvrdilo predsjedničke kandidature Vasilija Miličkovića, Hazbije Kalača i Marka Milačića, a svoje sudjelovanje najavili su i Mladen Bojanić, Draginja Vuksanović, Goran Danilović i Dragan Hajduković.
 
Rok za podnošenje kandidatura za predsjednika Crne Gore je 26. ožujka.
 
Procjene analitičara su različite, od pobjede Đukanovića već u prvom krugu, do toga da će odlučiti borba između njega i Mladena Bojanića, bivšeg zastupnika u crnogorskom parlamentu koji se nametnuo kao neovisni kandidat koji je okupio većinu oporbenih stranaka.
 
Đukanović je nedavno izjavio da na njegovu kandidaturu neće utjecati bilo čije sugestije ili pritisci ni s Istoka ni sa Zapada, dodajući ''da nitko i nikada, bilo iz Rusije ili Amerike, s njim nije razgovarao jezikom ucjena''.
 
Đukanović (55) je već desetljećima na vlasti u Crnoj Gori gdje je četiri puta bio premijer, a od 1998. do 2002. i predsjednik države.
 
Aktualni crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je na Cetinju da kao nasljednika vidi upravo čelnika svoje stranke Mila Đukanovića i dodao da ''njegova osoba ima jamstvo obrane vrijednosti države''.

 

 

Pročitajte više