VIDEO Prekrasan maleni morski papagaj je pronađen na cesti sa slomljenim kljunom i krilom

Screenshot: Facebook

MALENI morski papagaj je pronađen na cesti u Reykjaviku sa slomljenim kljunom i ozlijeđenim krilima. Prolaznici su mislili da je mrtav, no ova divna žena je vidjela da diše i znala je da mu mora pomoći i spasiti ga.

Dovela ga je kući i nazvala Mundi, a ono što nije znala je da je ovaj malac uz sve ozljede još i slijep. S obzirom na njegovo stanje, i iako nije ljubimac, on ne može biti pušten u divljinu jer ne bi preživio. Za sada ostaje kod svoje spasiteljice koja mu pruža svu potrebnu njegu, ljubav i veselje.

Puffini tj. morski papagaji su iz roda morskih ptica zovoja. Njihovo ime dolazi od latinske riječi puffinus što znači morski papagaj. Morski papagaji su izrazito simpatičnog i lijepog izgleda s velikom glavom i velikim kljunom koji asocira na kljun papagaja prema kojemu je ova ptica i dobila ime na našem području. 

Ove ptice obitavaju u arktičkom krugu na ledenim santama veći dio godine, dok su na kopnu obično u proljeće kada počinje sezona parenja. Jedna od zanimljivih stvari o ovoj prekrasnoj ptici je da im je kljun crvene boje samo za vrijeme parenja, a nakon toga se ljuska kljuna ljušti i poprima crno-sivu boju.

Morski papagaji su izvrsni ronioci i plivači i mogu dosegnuti brzinu i do 80 kilometara na sat. Oni uvijek imaju samo jednog partnera kojemu su vjerni do kraja života.

Maleni Mundi će oporaviti svoj kljun i krila, no nažalost vid neće vratiti, ali mu mi želimo što sretniji život i svaka čast ovoj divnoj ženi što ga je spasila.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom èlanku vezanom uz kuæne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više