VIDEO Ogromni pesonja pomaže bolesnoj djeci na najslađi način

Screenshot: YouTube

ZAMMY je pesonja koji obožava nekoliko stvari - sladoled, plivanje i igru s loptom. Iako u igri s loptom nije dobar jer nikada nije naučio da loptu mora vratiti vlasniku nakon što je uhvati, dobar je u puno drugih stvari. Najbolji je u odnosu s ljudima, a osobito s malom djecom. Sve je počelo kada je bio još štene. Susjedi njegova vlasnika imali su malenu gošću koja je otežano hodala zbog krive noge, a Zammy je pokazao velik interes za nju.

Svakog bi joj dana dolazio u posjetu i na razne joj načine olakšavao. Kako je rastao, njegov je vlasnik sve više shvaćao da Zammy treba biti terapijski pas. Nakon trinaest mjeseci, položio je sve testove i dobio certifikat te je mogao krenuti s radom. Danas Zammy usrećuje stotine bolesne djece.

Nekima pomaže da ponovno nauče hodati, nekima pomaže pri kretanju, a sve ih uveseljava svakoga dana. Sama njegova pojava ljudima izmami osmijeh na lice. Zammy je ogromni pesonja s dugačkom dlakom koja je toliko mekana da djeluje terapijski. Jedan zagrljaj i već se osjećate bolje. U videu koji slijedi možete vidjeti kako izgledaju njihove terapije i druženja. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više