6 vrlo djelotvornih vježbi koje će vaše tijelo dovesti u formu

Foto: 123RF, Giphy

OBAVEZNO ih uvrstite u svoje treninge.
 
1. Potiskivanje kukova
 
Još uvijek mislite kako su čučnjevi najučinkovitija vježba za vašu stražnjicu? Griješite jer ima još vježbi koje su možda čak i bolje za povećanje i oblikovanje mišića stražnjice, a jedna od njih svakako je hip thrust, odnosno potiskivanje kukova. A osim lijepe stražnjice, imat ćete i čvršća te zategnutija leđa, a najbolje bi bilo izvoditi ovu vježbu s opterećenjem za najučinkovitije rezultate.
 
 
2. Split čučanj s podignutom stražnjom nogom
 
Originalnog naziva Bulgarian split squat, ova se vježba smatra jednom od najučinkovitijih vježbi za donji dio tijela, jer stvara puno aktivacije i tenzije u nogama i gluteusu. Još kada u ruke stavite bučice...
 
 
3. Sklekovi
 
Ovo je jedna od najosnovnijih vježbi koju mnogi podcjenjuju, a ne bi trebali jer je odlična za učvršćivanje cijelog tijela. Želite biti jači? Radite sklekove!
 
 
4. Burpee Row
 
Multitasking u treniraju je doista odlična stvar za postizanje bolje forme, a jedna od najboljih i najpoznatijih vježbi za cijelo tijelo svakako su marinci (engl. burpee). No ovo nisu klasični marinci jer su još eksplozivniji, a za njihovo izvođenje vam trebaju dvije bučice. Pogledajte kako se izvode: 

5. Čučanj potisak
 
Dosta vam je klasičnih čučnjeva? Bučice u ruku, odnosno na ramena te ih nakon čučnja eksplozivno podignite u zrak kako biste protresli baš svaki dio svog tijela. Oduševit ćete se kako će se vaše tijelo osjećati snažno nakon ove vježbe.
 
 
6. Most
 
Još jedna vrlo učinkovita vježba za stražnjicu - most. Legnite na leđa, stavite girju, bučice, šipku, medicinku i slično na svoje kukove te krenite podizati stražnjicu u zrak. Brzo ćete osjećati kako ona gori, a varijacija ove vježbe je tako puno. Kombinirajte ih nekoliko tijekom treninga i zapalite spomenute mišiće.
 
 

Pročitajte više