Juventus protiv Reala vjerojatno bez komandanta obrane

Foto: Screenshot

SVAKA čast Gonzalu Higuainu i Paolu Dybali, njihovim golovima i potezima, ali ključni igrač Juventusove momčadi je Giorgio Chiellini. Komandant Juventusove obrane pokazao je što za Staru damu znači u uzvratu osmine finala protiv Tottenhama.
 
Kad je Juve šokantno poveo 2:1, Spursi su navaljivali iz minute u minutu, a Chiellini je bio bedem kojeg nisu mogli probiti. Blokirao je nogama, tijelom, glavom čak, i bez dvojbe bio je junak velikog trijumfa prvaka Italije na Wembleyju.
 
Chiellini je u subotu protiv SPAL-a ozlijedio mišić i pod velikom znakom pitanja je njegov nastup u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Reala 3. ožujka u Torinu.
 
S obzirom na to da će najvjerojatnije propustiti prijateljske duele protiv Argentine i Engleske, upitan je i za Ligu prvaka, a to znači da će Juve biti osakaćen u dvoboju s prvakom Europe.
 
Tridesettrogodišnji Chiellini tako će stvoriti ozbiljne probleme treneru Massimilianu Allegriju, s obzirom na to da gostovanje Reala propušta i Mehdi Benatia zbog žutih kartona.
 
Bez dvojice tako bitnih igrača u obrani, Juventus će teško zaustaviti raspucanog Cristiana Ronalda koji je jučer protiv Girone zabio četiri gola i sada ih ukupno ima 20 u La Ligi.
 
Real Madrid je izgubio La Ligu, Liga prvaka ostaje posljednja šansa za trofej i izabranici Zinedinea Zidanea će protiv Juventusa dati sve od sebe, dok Stara dama želi osvetu za poraz u prošlogodišnjem finalu. Upravo zbog toga će ovi susreti  biti posebno zanimljivi u četvrtfinalu.
 

Pročitajte više