SRUŠILA REKORD KURNIKOVE Francuska tenisačica napravila 42 dvostruke pogreške u jednom meču

Foto: Twitter

ESTHER Thebault (19) možda nikada neće biti prva tenisačica svijeta. Možda nikad neće osvojiti neki Grand slam i možda se neće moći u karijeri pohvaliti nekim velikim rezultatom. No moći će pričati da drži barem jedan rekord svjetskog tenisa, a kako stvari stoje tu priču će moći ponoviti i unucima pa čak i praunucima jer je teško vjerovati da će je itko ikada dostići.

Naime, ova francuska tenisačica, koja se tek probija kroz ITF prema profesionalnom tenisu, jučer je na ITF turniru u Le Havreu napravila 42 dvostruke pogreške što je apsolutni svjetski rekord. Sirota Esther je nakon tri sata i četiri minute teniske depresije izgubila meč 1. kola kvalifikacija od sunarodnjakinje Emmanuelle Girard 6:7, 6:4, 7:5, a nevjerojatan je podatak da je, unatoč fascinantnom broju duplih, servis izgubila "samo" 11 puta.

Thebault je napravila 14 dvostrukih u prvom setu, koji je nekako uspjela dobiti u tie-breaku, u drugom je na servisu pogriješila 15, a u trećem još 13 puta. Za divno čudo, Esther je imala jednu brejk loptu više od protivnice (16-15), ali joj to nije pomoglo. Obje tenisačice su servis izgubile ukupno 20 puta. Girardi će isto željeti što prije zaboraviti ovaj meč jer je od protivnice, koja je napravila 42 dvostruke pogreške osvojila samo jedan poen više.

Tako je Thebault srušila gotovo 20 godina star neslavni rekord Ane Kurnikove. Legendarna Ruskinja, koja je puno bolje izgledala nego što je igrala, je u 2. kolu Australian Opena 1999. godine napravila 31 dvostruku pogrešku protiv Japanke Miho Saeki. Još luđi je podatak da je na kraju priče dobila meč 1:6, 6:4, 10:8, nakon što je u trećem setu prosula 5:0. Ako ste sumnjali, Kurnikova je u 1. kolu napravila 23 duple, a nakon spomenute 31, u trećem kolu je napravila još 14 dvostrukih pogrešaka da bi je agonije u osmini finala riješila Mary Pierce pobjedom 6:0, 6:4. U tom meču je Ana odservirala prihvaltjivih pet dvostrukih pogrešaka.

U zadnjih deset mečeva s ta četiri napravila je 182 dvostruke pogreške, što je bio prosjek od 18,2 po meču.

Kod muškaraca je apsolutni rekorder Marc Rosset koji je u 1. kolu Wimbledona 1995. godine protiv Jamesa Joycea napravio 26 dvostrukih pogrešaka i izgubio u četiri seta.

Pročitajte više