Kolinda je prva zapadna čelnica koja je čestitala Putinu

Foto: FAH, Hina/EPA, 123rf

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prva je zapadna državnica koja je čestitala izbornu pobjedu ruskom kolegi Vladimiru Putinu te mu poručila kako za jačanje odnosa dviju zemalja postoje dobri uvjeti i perspektiva. 

Čestitku koju je Kolinda Grabar-Kitarović uputila Vladimiru Putinu prenosimo u cijelosti.
 
"Osobito mi je zadovoljstvo, u ime državljana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, uputiti Vam najsrdačnije čestitke u povodu Vašeg ponovnog izbora na dužnost predsjednika Ruske Federacije. Uvjerena sam kako ćete na toj odgovornoj dužnosti nastaviti Vaš predani rad za sveukupni boljitak Vaše države i za dobrobit svih njezinih građana", napisala je u čestitki. 
 
Rado se prisjeća nedavnog posjeta Rusiji
 
"Za unaprjeđenje i jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koje vežu i snažne povijesne veze, postoje dobri uvjeti i dobra perspektiva. Uvjerena sam kako će isti i u Vašem novom mandatu biti iskorišteni za ostvarivanje plodonosne suradnje u cijelom nizu područja važnih za dobrobit naših građana. Posebice bih se osvrnula na našu gospodarsku suradnju za koju postoji snažan potencijal za njezino daljnje jačanje", dodala je. 
 
"Rado se prisjećam svojeg nedavnog posjeta Vašoj zemlji i naših otvorenih i iznimno sadržajnih razgovora koji su dali novi zamah našim odnosima. U tom duhu, izražavam nadu kako će se Vaš uzvratni posjet Republici Hrvatskoj moći ostvariti u skoroj budućnosti", napisala je u čestitki Vladimiru Putinu Kolinda Grabar-Kitarović. 
 
"Želim Vam, gospodine Predsjedniče, svako dobro i mnogo uspjeha u obavljanju Vaše predsjedničke dužnosti", zaključila je.

Pročitajte više