MANDŽUKIĆ ZABRINUO TALIJANE "Bio je rješenje za sve, a sad je postao problem"

Foto: Getty Images/Guliver Image

REMIJEM protiv SPAL-a 0:0 Juventus je u subotu dao priliku Napoliju da se potpuno vrati u utrku za naslov. Napolitanci su priliku sinoć i iskoristili te pobjedom 1:0 protiv Genoe došli na samo dva boda zaostatka.

Juventus nije izgledao pretjerano uvjerljivo, kao ni Mario Mandžukić koji se sve više muči s formom. Talijanska Gazzetta dello Sport posvetila mu je veći tekst u kojem ne diže paniku, ali konstatira da Mario više nije ni sjena igrača s kraja prošle godine.

"Mandžukić je veliki borac i on je prvi koji je trenutačno nezadovoljan sobom. U Ferrari smo vidjeli još jednu potvrdu njegove loše forme. Današnji Mario je potpuno drukčiji od onoga od prije nekoliko mjeseci. Uvijek je bio rješenje za sve, a sad je postao mali problem. No ako je suditi po prijašnjim sličnim situacijama, vratit će se on", piše Gazzetta.

Iako je igrač čija je energija, igra i borbenost puno važnija za Juventus od samih golova, činjenica jest da je Mandžukić napadač i da je zadnji gol dao 3. siječnja Torinu u kupu, a zadnji put je u prvenstvu zabio još 17. prosinca Bologni. U prijevodu, Mandžukić je zabio samo jednom u zadnjih 14 utakmica u svim natjecanjima.

"U tom razdoblju odigrao je nekoliko odličnih utakmica. Ukrao je loptu i asistirao Higuainu za pobjedu u kupu, odigrao je sjajno protiv Sassuola, no isto tako stoji da mu brojke ne idu u prilog. Kad su golovi u pitanju, Allegri više ne može računati na Marija koji bi mu mogao trebati u finišu sezone budući da mu se igrači često ozljeđuju. Mariju nedostaje ona energija kojom nas je oduševljavao, a bit će još samo teže. Mandžukić putuje s reprezentaciju na turneju po Sjedinjenim Državama i vratit će se u Torino u noći na 28. ožujka, samo tri dana prije derbija s Milanom. Bit će umoran, a mučit će ga i jet-lag pred važnu utakmicu", stoji u tekstu.

 

Pročitajte više