Zlatko Zahovič zgrozio Sloveniju, reagiralo i Novinarsko društvo: "Mislio sam da će te smrt oca naučiti pameti"

Foto: Screenshot YouTube

SPORTSKI direktor Maribora Zlatko Zahovič šokirao je javnost na konferenciju za medije nakon što je njegova momčad kod kuće izgubila rezultatom 2:0 od Krškog pa se prvoplasirana Olimpija Igora Bišćana na vrhu odlijepila na 10 bodova prednosti.
 
Naime, Zahovič je svakim pitanjem bio sve nervozniji, a sve je kulminiralo kada ga je novinar upitao je li razočaran što se na stadionu pojavilo svega tisuću i pol ljudi.
 
"Ti samo hoćeš provocirati. Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao porodičnu tragediju, mislio sam da će te ona nečemu naučiti, ali ja bih rekao da nije", odgovorio mu je Zahovič aludirajući na nedavnu smrt novinareva oca.
 
Slovenski mediji ogorčeni su ovim Zahovičevim istupom, a reagiralo je i Novinarsko društvo u Sloveniji.
 
"Mislim da sam profesionalno obavio svoj posao, postavio sam normalno pitanje. Tragedija koja mi se dogodila me teško pogodila, nikad to neću zaboraviti pa mi je ovo bilo prilično bolno. Ne znam kakve veze konferencija za medije na temu nogometa ima s tim i zbog čega je Zahovič to spominjao. Još sam u šoku", rekao je Dejan Mitrović, novinar koji je postavio pitanje.
 
"Nemam se razloga ispričati. Bude li to potrebno, ispričat ću se, ali sad to nije slučaj. Riječi koje sam mu izgovorio nisu uvrede. Štitio sam svoju obitelj, Maribor, koju volim", izjavio je Zahovič.
 
Zlatko Zahovič kao igrač bio je fantastičan nogometni znalac, no i onda je bio čovjek teška karaktera - prgav i tašt.
 
Još pamtimo suze Srečka Kataneca, slovenske nogometne legende, kojeg je kao izbornika za vrijeme Eura 2000. u Belgiji i Nizozemskoj izvrijeđala tadašnja prva vedeta slovenske reprezentacije jer ga je ovaj zamijenio na prvoj utakmici protiv Španjolske.
 

Već dugo je Zahovič sportski direktor Maribora, a kako vidimo, karakter mu je ostao isti. Prije dvije godine kad su navijači Viola, najprije verbalno, ali i fizičkim nasiljem na treningu momčadi, izrazili svoje nezadovoljstvo igrom momčadi, makedonski reprezentativac Agim Ibraimi zatražio je od sportskog direktora kluba Zlatka Zahoviča da zaštiti nogometaše. Ovaj je na to poludio.
 
Zahovič je uz bujicu psovki ''pojasnio'' makedonskom igraču da su takve reakcije navijača poželjne, jer samo dodatno motiviraju momčad, da bi poslije Ibraimi saznao da je suspendiran jer se usprotivio Zahoviču.
 
Ibraimi je tad odlučio u medijima progovoriti o cijelom slučaju i pokazao je Slovenskim novicama SMS poruke koje mu je Zahovič pod utjecajem alkohola u kasnim noćnim satima slao i u kojima ga je brutalno vrijeđao.
 
"Očekivao sam ispriku, po mogućnosti javnu, a dobio sam suspenziju. Uz moj ponos, povrijedio je tri stvari koje su mi svete, moju majku, religiju i naciju", rekao je tada šokirani Ibraimi. 
 
 
 

Pročitajte više