Zagrebačka osnovna škola na roditeljski sastanak pozvala svećenika

Foto:123RF, Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Screenshot

ZAGREBAČKA osnovna škola Jordanovac na roditeljski sastanak o upisu prvašića pozvala je svećenika.

Jasno je to iz poziva upućenog roditeljima prvašića koji su objavili na web stranicama škole, a koji potpisuje ravnatelj škole Davor Krnjeta.

U njemu se spominje da će roditelji na sastanku dobiti upute za upis prvašića i termin utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta u OŠ Jordanovac, a da će sastanku nazočiti i školska liječnica i - župnik.

“Cijenjeni roditelji, molim vas da se odazovete roditeljskom sastanku na kojem ćete dobiti informacije vezane za upis vašeg djeteta u prvi razred osnovne škole”, počinje Krnjeta svoj poziv objavljen na internetskim stranicama škole.Na roditeljskom sastanku dobit ćete termin utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta u OŠ Jordanovac, a sastanku će nazočiti i školska liječnica dr. Vlastan Mandac i župnik”, piše u pozivu na sastanak koji bi se trebao održati sljedećeg tjedna.

U pozivu nije napisano koja je uloga župnika u tom sastanku. Doista je teško shvatljivo što bi župnik trebao reći roditeljima prvašića, posebno o psihofizičkom stanju njihove djece.

Ispada da su roditelji prisiljeni sastati se s lokalnim župnikom ako žele upisati dijete u osnovnu školu Jordanovac, a škola valjda pretpostavlja da su svi roditelji (i prvašići) vjernici katolici.

Pored vjeronauka, Crkva u Hrvatskoj sad u školi očito sudjeluje i na roditeljskim sastancima.

Pročitajte više