ŽESTOKA TUČNJAVA KOŠARKAŠA ZADRA I SPLITA Nakon fajta u dvorani ostalo samo osam igrača

Foto: Screenshot/HRT

NEVJEROJATNA scena odigrala se na utakmici košarkaškog prvenstva Hrvatske u Splitu. Zadar je pobijedio sa 120:88, a utakmica je završena sa samo osam igrača u dvorani nakon velike tučnjave.

U trenutku dok je Zadar uvjerljivo vodio 97:66 protiv rivala iz Splita, Zadrov Amerikanac Knowles nokautirao je igrača Splita Kalajžića.

Zaiskrilo je između Knowlesa i Marčinkovića tijekom jednog napada Zadra, a nakon malo naguravanja i povlačenja, Knowles je šakom u glavu pogodio Kalajžića, koji je odmah pao na parket.

Igrači Zadra su odmah primili Amerikanca i spriječili nastavak okršaja nakon što su prema njemu potrčali igrači Splita. 

Uslijedio je duži prekid utakmice dok su suci pregledavali snimke i konzultirali se oko kazni.

Na koncu su isključeni gotovo svi igrači, pa i oni s klupe, a utakmica je nastavljena "četiri na četiri" jer je u dvorani ostalo samo osam igrača.

Zadrani su do visoke pobjede u Splitu stigli uz odličan učinak Stevena Graya koji je ubacio 26 koševa, dok je kod Splita najefikasniji bio Pavle Marčinković sa 18 ubačaja.

Zadar je sada na vrhu ljestvice s omjerom pobjeda i poraza 17-1, druga Cedevita je na 16-1, dok je Split šesti sa 10-7.

Nakon utakmice trener Zadra Aramis Naglić ovako je komentirao incident: "Bio je kontakt između Marčinkovića i Knowlesa koji mi je rekao da je to smatrao napadom na sebe. Žao mi je što su ovo vidjeli mnogi jer je bio televizijski prijenos."

Ivica Skelin, trener Splita, rekao je samo: "Incident je bio nepotreban".


 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više