RIJEKA NA BOD OD HAJDUKA Cibaliji zabila pet komada na Rujevici

Foto: Pixsell (Nel Pavletić)

RIJEKA je na Rujevici očekivano s 5:1 deklasirala Cibaliju u 26. kolu hrvatskog prvenstva. Osim osobito inspiriranog Hebera (33', 59', 68'), pogotke za Rijeku postigli su Čolak (36') i Puljić (79'). Za Cibaliju je utješni zgoditak postigao Galić (84'). Glavni sudac utakmice, na kojoj se sakupilo oko 4000 gledatelja, bio je Ivan Vučković.

Riječani su potvrdili favorizirajući status što se, na koncu, reflektiralo i na rezultat. Pobjedom su potvrdili neosporno veću kvalitetu naspram Vinkovčana. 
 
"Zaslužena i čista pobjeda. Kontrolirali smo situaciju na terenu od samog početka, a onda kada u nekoliko minuta uspiješ riješiti pitanje pobjednika sigurno da možeš biti zadovoljan. Čestitke igračima na sjajno odrađenom prvom proljetnom ciklusu. Slijedi nam pauza, treninzi i priprema za iduće utakmice”, rekao je Rijekin trener Matjaž Kek nakon utakmice. 
 
U sljedećem kolu, 31. ožujka, nakon reprezentativne pauze Rijeka kod Hajduka igra Jadranski derbi za drugo mjesto. Naime, današnjom pobjedom Rijeke i remijem Hajduka u Osijeku, Splićani na drugom mjestu imaju samo bod više od Riječana.  
 
Cibalijin trener Mladen Bartolović nakon utakmice nije djelovao utučeno.
 
"Potajno smo se nadali da možemo doći do nekih bodova, ali nije realno očekivati da se vadimo protiv Rijeke, pogotovo na Rujevici. Imali smo čak i prvu šansu na utakmici, ali čisto sumnjam da bi i taj eventualni pogodak promijenio rezultatski ishod.”
 
Nakon kompletiranog 26. kola, Dinamo je vodeći s 59 bodova. Hajduk je drugi s 51 bodom, bodom više od Rijeke. Cibalia se nalazi na pretposljednjoj poziciji s tri boda više od fenjeraša Rudeša te četiri boda manje od Istre 1961. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više