BIŠĆAN BRILJIRA S Olimpijom pobjegao Mariboru na 10 bodova

Foto: Olimpija Ljubljana (Facebook)

IGOR BIŠĆAN, hrvatski nogometni stručnjak koji je protekle sezone s Rudešom izborio prvoligašku promociju, već bi u premijernoj sezoni s Olimpijom mogao osvojiti slovensko prvenstvo.
 
Premda s utakmicom više, Olimpija Ljubljana današnjom je gostujućom pobjedom nad Ankaran Hrvatinijem (3:0) povećala bodovni suficit pred drugoplasiranim Mariborom na čak deset bodova.
 
''Veselim se novim izazovima. Olimpija je veliki klub s velikim potencijalom i izvrsnim preduvjetima za uspjeh", izjavio je Igor Bišćan na medijskom predstavljanju početkom proteklog lipnja.  
 
Ubrzo je Olimpija Ljubljana potvrdila superiornost, a Igor Bišćan trenersku kvalitetu. Dok je Maribor u tekućoj sezoni sklon neočekivanim kiksevima i rasipanju bodova, Olimpija Ljubljana rutinski reda pobjedu za pobjedom te suvereno produbljuje bodovni jaz. S najučinkovitijom ofenzivom (46) te defenzivom (10) nakon 24 kola na bodovnom kontu posjeduje 58 bodova.
 
Igor Bišćan u dosadašnjem trenerskom mandatu s Olimpijom je u svim natjecanjima - uz gol-razliku 56:14 te s bodovnim prosjekom 2,24 po utakmici - uknjižio 20 pobjeda, pet remija i četiri poraza. Iako je protiv finskog VPS-a ispao već u prvom kolu kvalifikacija Europske lige, Igor Bišćan je s ljubljanskim klubom izborio polufinale slovenskog kupa te je u nacionalnom prvenstvu sve bliže šampionskoj tituli.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više