Real mora pronaći novog Modrića

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON njegove prve sezone u Realu španjolski list Marca, inače naklonjen Kraljevskom klubu, Luku Modrića proglasio je najgorim transferom u Španjolskoj te godine.

Kad je Jose Mourinho otišao iz Reala, Marca je Modrića proglasila jednim od najboljih veznjaka svijeta, a u današnjem izdanju ponovno mu je posvetila puno pažnje.

Od kad je došao u Real 2012. godine, hrvatski reprezentativac prometnuo se u jednog od najboljih igrača na svijetu i jedan je od najzaslužnijih za tri Realove Lige prvaka. No Modrić, piše Marca, može odigrati još dvije, možda tri sezone na najvišem nivou. Budući da je već u 33. godini, Real će morati početi tražiti njegovu zamjenu.

"Da može, Real bi klonirao Modrića. On je prototip veznog igrača kakav treba Realu i klubu je primarni cilj u sljedećih nekoliko godina naći ili proizvesti još jednog takvog igrača. Modrić je ključna figura Zidaneova Reala i, kad ga nema, momčad je neusporedivo slabija", stoji u tekstu Marce.

Modrić ima ugovor s klubom do 2020. godine, no tad vjerojatno više neće biti na današnjem nivou.

"Puno se piše o dolasku Neymara, no to je i dalje puno više dio novinarske mašte nego stvarnosti. Priča se i o dolasku Roberta Lewandowskog, što je odlično za Real, ali prioritet mora biti dugogodišnje rješenje nakon što Modrić ode. Real trenutačno takvog igrača nema ni na vidiku", piše Marca.

Pročitajte više