Počelo suđenje Hrvatu koji je brutalno ubio 6-godišnjeg sina, Nijemci došli vidjeti kako izgleda lice ubojice

Foto, screenshot: Facebook, Schwarzwaelder-bote

JUČER je u njemačkom Rottweilu počelo suđenje Draženu Dakiću koji je ubio 6-godišnjeg sina, 34-godišnjeg partnera bivše supruge i njezinu rođakinju u dobi od 29 godina. Nakon toga je bio bijegu pet dana prije nego je uhićen, a za njim je bila pokrenuta opsežna potraga. Dogodilo se to u rujnu prošle godine.

Svi su željeli vidjeti lice ubojice

Kako pišu lokalni mediji, jučer su sve oči u Rottweilu bile uperene u "tamnokosog muškarca s peterodnevnom bradom", svi su željeli vidjeti kako izgleda ubojica. Mjere osiguranja također su bile velike - jako naoružana policija, oštra kontrola ulaza i osobnih dokumenata. Velik broj medija čekao je početak suđenja, ali i brojni građani.

Jedan od građana za Schwarzwaelder-bote je kazao: "Došao sam jer sam želio vidjeti kako izgleda netko tko je učinio nešto tako strašno."

Lice ubojice mogli su vidjeti samo oni koji su bili unutar sudnice. Ubojica je preko glave stavio majicu koju nije skidao ni dok je u lisicama ulazio u sudnicu. Tek kad su nestali fotografi, uklonio je majicu s lica i ročište je moglo početi.

Prvog dana suđenja sudu su tužitelji predstavljali dokaze i iskaze svjedoke koje su prikupili. Dakića su vidjeli satima ranije u mjestu u kojemu je počinio strašan zločin.

"Želio je da žena pati"

Tužitelj je u izlaganju kazao kako se Dakić odlučio osvetiti ženi koja je pobjegla od njega zbog zlostavljanja pa je zato brutalno ubio i njihovog malog sina pucavši u njega iz neposredne blizine. Nju je ostavio na životu. "Želio je da pati cijeli život", rekao je tužitelj.


Svjedočio je i glavni policijski istražitelj koji je pokazivao snimke i govorio što su sve našli po dolasku na mjesto zločina. U sudnici su puštene i audio snimke na kojima se čuje kako majka, koja je otrčala kod susjeda po pomoć, vrišti i traži pomoć za svog sina.

Cijela sudnica bila je u šoku, mnogi su i plakali.

Nakon glavnog istražitelja svjedočila je policajka koja je došla na mjesto zločina. I ona se rasplakala, nije mogla govoriti.

Tijekom cijelog izlaganja, piše Schwarzwaelder-bote, ubojica nije pokazivao nikakve emocije: naslonio se na stolicu, zurio u pod, ali povremeno je i pogledavao tko je u sudnici. Odgovorio je na pitanja suca o osnovnim informacijama o sebi, datumu rođenja i prebivalištu, no ništa drugo nije želio reći.

Pročitajte više