Seks, otmica i brdo droge: Nitko nema luđe priče od starih pijanih, drogiranih i napaljenih rokera

Foto: Press

BUDIMO iskreni, da ste na mjestu velikih rock zvijezda, velika je šansa da biste se slijepo držali krilatice "seks, droga i rock 'n' roll", a jedino je pitanje biste li bili luđi.

Kako bismo vam pomogli da procijenite, skupili smo nekoliko suludih priča poznatih rokera, a ako vam ni ovo nije dovoljno, bacite oko i na OVE PRIČE.

U svakom slučaju, ima svega.

Nikki Sixx i odvratna priča o špagetima

Rock je u sedamdesetima bio leglo razvrata, ali ekipa osamdesetih odlučila je priču podići na višu razinu, a nitko nije rasturao kao članovi Motley Cruea.

Basist Nikki Sixx i bubnjar Tommy Lee u ranim danima grupe dosjetili su se prilično ogavne oklade - tko će dulje izdržati bez tuširanja. Dani su se pretvorili u tjedne, a tjedni u mjesece. Vjerojatno već sad pretpostavljate da priča ne može imati ugodan završetak i vjerojatno ni ne znate koliko ste u pravu.

Sve je kulminiralo jednim pušenjem obožavateljice kojoj je bilo toliko mučno od neugodnih mirisa koji su se širili između nogu Sixxa da je u jednom trenutku povratila i ukrasila mu međunožje špagetima koje je tog dana ručala.

Sid Vicious i krajnje nehigijenska priča o drogiranju

Punk scena nije bila leglo čistunaca i to je svima poznato, a i dan danas nisu na glasu kao hodajuće reklame za higijenske proizvode.

No, čak i prema standardima žanra, priča koju je Legs McNeil ispričao u svojoj knjizi "Please Kill Me: The Uncensored Oral History of Punk" podiže letvicu. Kada se Dee Dee, basist Ramonesa, zatekao u jednom londonskom WC-u sa Sidom Viciousom, obojica su zaključila da je to pravi trenutak da se ušlagiraju.

Dee Dee je imao heroin, a Sid špricu. U nedostatku boljeg rješenje, Vicious je špricom izvukao malo prljave vode iz školjke pune bljuvotine i urina, a ostalo je povijest. Čuli smo prljave narkomanske priče, ali ova je možda najprljavija.

Rick James i suluda priča o otmici

Iako Rick James ni u kojem slučaju nije klasični roker, živio je rock 'n' roll život, a većina priča o njemu barem u jednoj rečenici ima kokain ili barem krek.

I ovoj je priči kumovao krek, a ovaj pionir funka 1991. je uhićen zbog otmice, mučenja i zatočenja žene imena Frances Alley koju je dva dana držao u svom domu, tjerao je na seks i tu i tamo je pržio lulom za krek.

No, James je jedan od onih neumornih luđaka koji odbijaju učiti na vlastitim greškama. Istu je stvar učinio dvije godine kasnije, a žrtva je ovog puta bila zaposlenica izdavačke kuće Mary Sauger.

Keith Richards i nimalo dirljiva priča o pepelu njegova oca

Keith Richards jedan je od onih koji su vjerojatno zaboravili više narkomanskih avantura nego će ih svi ostali zajedno doživjeti.

Naravno, priča o "mijenjanju krvi" je urbana legenda, ali dobra stvar kod Richardsa je to da ima dovoljno stvarnih da vam lažne priče nisu ni potrebne.

Jedna od zabavnijih svakako je ona kada je vjetar otpuhao pepeo njegova oca na stol na kojem se nalazio kokain. Keitha to nije omelo. Samo je gurnuo njušku u ovu nesvakidašnju mješavinu i pošmrkao dio ostataka svog oca.

Njegov menadžer kasnije je demantirao priču, ali mnogi vjeruju da je istinita, vjerojatno zato što bi bilo pretužno da nije.

Zakk Wylde i poučna priča o alkoholizmu

Neki cugaju puno, drugi cugaju previše, a gitarist grupe Black Label Society cugao je toliko da mu je to spasilo život. Napravio je puni krug i svoj alkoholizam pretvorio u nešto pozitivno.

Nakon što je tijekom jedne turneje osjetio snažnu bol u nozi, Zakk Wylde posjetio je doktora koji je pronašao tri ogromna ugruška koji su godinama putovali njegovim tijelom. Štoviše, ugrušci su "posjetili" i srce i pluća.

I dok bi takvo što ubilo prosječnog čovjeka, Zakk je bio toliki cuger da je svakodnevna konzumacija alkohola tijekom godina toliko prorijedila njegovu krv da su ugrušci prošli kroz organe da pritom nisu ostavili veća oštećenja.

Marilyn Manson i zbunjujuća priča o seksu s gluhom obožavateljicom

Legenda kaže da Madonna Wayne Gacy, bivši klavijaturist Marilyna Mansona, ima neobičan fetiš - seks s gluhima. Je li to istina ili ne, ne znamo, ali znamo da je ranih devedesetih poševio gluhu obožavateljicu tijekom jednog snimanja.

Njezino je ime Adina Slotsky i zatekla se na snimanju njihovog novog materijala. Običan seks bio je predosadan pa je Manson pristojno zamolio Gacyja i basista Twiggyja Ramireza da selotejpom spoje penise da provjere može li im Adina obojici popušiti.

Nakon što su se Adina i Gacy poševili, Twiggy i Manson su još pristojnije ponudili da sve začine s malo "zlatnog tuša". Njihova sugestija je prihvaćena pa su to i učinili.

Slash i priča za Majčin dan

Ovo nije toliko šokantna priča, ali prokleto je zabavna. Naime, Ola Hudson, majka Slasha iz Guns N' Rosesa, tijekom sedamdesetih bila je u vezi s Davidom Bowiejem, a veza je trajala dulje vrijeme.

Godinama kasnije, Slash je u svojoj biografiji otkrio da je jednom uhvatio majku i Bowieja gole. U to je vrijeme bio tinejdžer i to je vjerojatno ostavilo trag na mladom rokeru jer ipak nije svaki dan da svoju majku zatičete u krevetu s jednom od najvećih legendi na svijetu.

No, sve to očito je poslužilo kao inspiracija jer Slash je baš negdje u to vrijeme počeo svirati gitaru.

David Bowie, Mick Jagger i ona poznata priča o "prijateljstvu"

Ovo je priča koju znaju svi, ali mnogi zapravo znaju samo najvažniji dio. Bowie je još sedamdesetih otvoreno pričao o tome da je biseksualac, a 1970. oženio je Angelu od koje se razveo deset godina kasnije.

Angela Bowie 1990. je gostovala u showu Joan Rivers u kojem je ispričala zanimljive detalje o njihovu braku.

"Uhvatila sam ga nekoliko puta u krevetu s muškarcima. Najbolji trenutak bio je kad sam ga uhvatila s Mickom Jaggerom", a potvrdila je i da su bili goli. Jagger je vrlo brzo reagirao i demantirao njezine tvrdnje.

Pravo je pitanje što se zapravo dogodilo. Naime, Angela je samo tjedan dana kasnije rekla da nije sto posto sigurna da je između dvojice bilo seksa. Vidjela ih je gole, ali to je to. Osim spota za "Dancing in the Streets". Tu su se baš zbližili. 

Bowie se također osvrnuo na cijelu priču: "Prije 15 ili 16 godina stvarno mi je postalo naporno odbijati pitanja o tome što sam radio sa svojim penisom ranih sedamdesetih. Moj savjet svim znatiželjnicima je da prolistaju ovih 30 ili 40 biografija o meni i izaberu najbolje tračeve."

Pročitajte više