Srbin kupio tinejdžerke pa ih tjerao da za njega kradu po Francuskoj

Foto: Facebook/Gendarmerie du Gard

SRPSKI državljanin sumnjiči se da je trgovao skupinom tinejdžerica i tjerao ih da kradu po Francuskoj. Blic piše kako su maloljetnice stare između 12 i 16 godina izvršile oko 1500 provala u gradovima na jugu Francuske u proteklih pola godine.

Djevojčice su dnevno morale izvršiti deset pljački. Upadale su u kuće po selima i na periferijama gradova, a plijen su nosile u kuću u blizini grada Avignona. Najviše su krale nakit, zlato i skupocjene satove. Ako bi se vratile bez ičega, bile bi kažnjene.

Imale su razrađenu taktiku

Provalnice bi prvo pozvonile na vrata, a ako im nitko ne bi otvorio, upale bi u kuću i ukrale sve što su smatrale vrijednim, priopćila je francuska policija, dodavši da su provale počinjene prošle godine u gradovima od Perpignana do Cannesa. Najveći broj pljački izvršen je u departmanu Gard, čiji je glavni grad Nimes.


Skupina koju su činili 60-godišnji Srbin i još deset osoba, među kojima i njegova tri sina, uhićena je u ponedjeljak u blizini Pariza. Policija je u rujnu prošle godine uhitila dvije tinejdžerice zbog pljačke u blizini Nimesa i tad se počelo sumnjati u organiziranu pljačkašku skupinu.

Obitelji prodale djecu kriminalcima

Kasnije je otkriveno da su obitelji prodale svoju djecu kriminalnom miljeu i za to dobile između 40 i 80 tisuća eura. Policija je zaplijenila šest kilograma zlata, 430 komada nakita, 40 skupocjenih satova čije se vrijednost procjenjuje na 150.000 eura i 25.000 eura u gotovini.

Pročitajte više