Deset stvari koje morate izbjegavati ako želite imati ravan trbuh

Foto: Instagram

SVI ŽELE imati ravan trbuh, no sala na trbuhu najteže se riješiti. Ma koliko vježbali i pokušavali zdravo živjeti, rezultati često izostaju.

Razlog tome su neke naše navike koje su nam tako drage i kojih se teško rješavamo.

Alkoholna pića

Neka alkoholna pića puna su kalorija, no ona ipak nisu glavni problem. Alkohol nam povećava apetit i zbunjuje dio mozga koji prvi šalje signale da smo siti. Tako, bez obzira na to kad ste jeli, kad god otvorite bocu piva poželjet ćete nešto prigristi uz nju, zar ne?

Gazirana pića

Čak i ona s malim brojem kalorija usporavaju vaš metabolizam i potiču tijelo da gomila masnoće, najčešće na trbuhu.

Žvakaće gume

Kad žvačete gumu za žvakanje, vaš mozak i želudac se pripremaju za obrok. Tako želudac povećano luči želučanu kiselinu, a rezultat je to da se osjećate gladnima, iako ste nedavno jeli.

Sol

Bez obzira na to želite li se riješiti sala na trbuhu ili ne, sol i šećer u vašoj prehrani trebaju biti u malim količinama, posebice ako imate visok krvni tlak. Ne samo da su obroci puni soli štetni za vaše zdravlje, već zadržavaju vodu u vašem tijelu, zbog čega ne gubite kilograme.

Fast food

Nije tajna da brza hrana sadrži previše kalorija, koje osim što vam stvaraju toliko omražene šlaufiće, mogu prouzrokovati i probleme sa zdravljem.

Majoneza

Uzmite u obzir da 80 posto majoneze čine masti.

Pomfrit

Znamo da ga volite, no trebali biste ga izbjegavati jer su ti krumpirići spužve pune masnoća.

Sladoled

Ovo je prilično očito, zar ne. Šećer iz sladoleda pretvara se u mast i taloži ispod kože, a gdje drugdje nego trbuhu.

Hrana koja napuhuje

Čak i najmršaviji ljudi mogu dobiti trbuščić nakon što se najedu hrane koja uzrokuje plinove. Ako imate problema s tim, izbjegavajte mahunarke i hranu koja uzrokuje napuhavanje te se počnite baviti tjelovježbom koja će ubrzati vašu probavu.

Proizvodi "bez šećera"

Možda nemaju šećere, ali imaju umjetna sladila koja utječu na veličinu vašeg trbuha. 

Pročitajte više