Udovice veterana pozivaju na prosvjed protiv Istanbulske konvencije

Foto: Pixsell/Goran Stanzl

UDRUGA udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH za grad Zagreb i Zagrebačku županiju priopćila je da su osnovali ad hoc Inicijativu "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije!" i da je Inicijativa prijavila javni prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića za 24. ožujka.

 Iz udruge navode da je Inicijativa osnovana u ponedjeljak 12. ožujka, a skup pod nazivom "Protiv ratifikacije Istanbulske konvencije" najavili su za subotu, 24. ožujka u 11 sati.

"Odrednice hrvatskog društva"

U priopćenju se, uz ostalo, navodi kako Istanbulska konvencija 'grubo zadire u temeljne tradicionalne, kulturološke, identitetske i pravne odrednice hrvatskog društva i hrvatskog političkog sustava'.

"Smatramo da ovaj dokument nije prošao primjerenu, kvalitetnu i cjelovitu znanstveno-vrjednosnu raspravu. Oko njega u hrvatskoj javnosti ne postoji društveni konsenzus i nije postignut neophodan minimum suglasnosti", dodaje se u priopćenju.

"Naša Inicijativa postupa sa sviješću da su promjene u društvu nužnost. Štoviše, otvoreni smo prema svim promjenama koje vode boljitku nacionalnog prosperiteta. Istanbulska konvencija tome boljitku ne vodi", ocjenjuju iz Inicijative.

U priopćenju koje je za Inicijativu "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije" potpisala Rozalija Bartolić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH za grad Zagreb i Zagrebačku županiju, navodi se kako  tu Inicijativu za sada podržava 31 građanska udruga, a poziv za okupljanje upućen je brojnim udrugama i pojedincima.

Pročitajte više