Piše: M.V. | 14.03.2018. 19:34

Slovački premijer ponudio ostavku zbog ubojstva novinara

Foto: Hina 

SLOVAČKI premijer Robert Fico izjavio je kako je spreman podnijeti ostavku ako njegov odlazak neće prouzročiti prijevremene izbore, piše BBC.
 
"Danas sam ponudio svoju ostavku predsjedniku Slovačke Andreju Kiski", kazao je Fico za vijesti. "Bude li prihvaćena, spreman sam sutra otići s mjesta premijera", dodao je. 
 
Fico je dodao i kako je spreman predstaviti svojeg nasljednika te da bi kandidat za mjesto premijera bio iz njegove stranke Smer. 
 
Najava ostavke dolazi nedugo nakon ubojstva novinara
 
Ficova najava ostavke dolazi nedugo nakon političkog skandala prouzročenog ubojstvom novinara. Nakon ubojstva je ostavku dao i slovački ministar kulture Marek Madarič.
 
>> Slovački novinar je ubijen zbog pisanja o aferama vladajuće stranke, tvrdi policija
 
>> Slovački ministar podnio ostavku zbog ubojstva novinara
 
Slovački novinar Jan Kuciak je u trenutku kad je ubijen istraživao aferu vezanu za korupciju u visokim političkim krugovima vladajuće stranke. Njegova zaručnica Martina Kušnirova također je ubijena u napadu na njihov zajednički dom.
 
Nedugo nakon ubojstva Kuciaka premijer Robert Fico ponudio je milijun eura nagrade za bilo koga tko pruži informacije o tom ubojstvu. Novčanice je donio na konferenciju za novinare na kojoj je objavio raspisivanje nagrade.
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE