Piše: D. Ma. | 14.03.2018. 19:33

Hrvatski vojnici od utapanja spasili vozača traktora u Letovaniću

Foto: MORH/J.Kopi

TRI pripadnika bojne Tigrovi spasili su vozača traktora od utapanja u selu Stari Brod kod Letovanića

Prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića, tri pripadnika 3. satnije bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske spasili su vozača traktora, koji je uslijed velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo. Hrvatski vojnici izvukli su vozača iz kabine traktora koji je potpuno potonuo i spasili ga od utapanja, javlja MORH.

"Pravovremena reakcija"


"Imali smo pravovremenu reakciju, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i spasili ga od utapanja. Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje", istaknuo je zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću.

U poplavom ugroženom području u pomoći lokalnom stanovništvu u Letovaniću trenutno je angažirano 73 pripadnika Hrvatske vojske.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE