MESSI IZBACIO CHELSEA S dva gola i asistencijom odveo Barcelonu u četvrtfinale LP-a

Foto: Hina

BARCELONA je u četvrtfinalu Lige prvaka! Na Camp Nou je Chelsea, nakon 1:1 iz prve utakmice, pao s 3:0, a blistao je Lionel Messi.

Iz prvog dvoboja u Londonu Katalonci su izvukli premiju. Willian je na Stamford Bridgeu dva puta pogađao vratnicu, a onda i zabio za vodstvo, ali je mladi branič Andreas Christensen poklonio jednu loptu gostima pa je Messi izjednačio i prvi put u karijeri zabio Chelseaju. U uzvratu je Argentinac zabio još dva komada klubu iz Londona i upisao jednu asistenciju za uvjerljiv prolazak Barcelone, za koju je Ivan Rakitić odigrao cijelu utakmicu.

Chelsea, koji je na posljednjih deset gostovanja u Španjolskoj i četiri na Camp Nou ostao neporažen, ovaj put je izdržao jedva dvije minute. Messi je povukao akciju, lopta se nekako odbila do Suareza koji je proigrao argentinskog čarobnjaka, a on iz teške pozicije iskosa s desne strane poslao loptu kroz noge Thibautu Courtoisu. To je Messiju najbrži pogodak u karijeri.
 
Gosti su se nakon primljenog gola otvorili i nekoliko puta zaprijetili, a nakon jednog napada Chelseaja i odlične reakcije Samuela Umtitija koji je blokirao udarac Edena Hazarda uslijedio je kontranapad - Messi je na drugoj strani vidio Ousmanea Dembelea koji je topovskim udarcem probio vratara gostiju. 
 
Chelsea je do kraja prvog dijela imao nekoliko dobrih prilika, ali je Ter Stegen sjajno obranio Alonsov udarac, a pokušaj istog igrača iz slobodnjaka s 25 metara zaustavila je vratnica. Bio je to čak treći put da okvir gola spašava Katalonce u ovom dvomeču. 
 
Kod 2:0 gosti su tražili jedanaesterac zbog povlačenja Piquea za ruku Alonsa, ali sudac Skomina nije ništa dosudio. Nekoliko minuta kasnije dvoboj je bio riješen - Barcelona je izvela još jedan kontranapad, Suarez ponovno upisao asistenciju, a Messi opet poslao loptu kroz noge Courtoisu za svoj 100. gol u Ligi prvaka.
 
 

Tako će se na ždrijebu u petak naći imena Manchester Cityja, Juventusa, Liverpoola, Real Madrida, Seville, Rome, Bayerna i Barcelone. 

 

Pročitajte više