Nastavnik srednje škole u Kaliforniji slučajno ispalio metak i ozlijedio učenika

Screenshot: YouTube
 
NASTAVNIK srednje škole u Kaliforniji slučajno je ispalio metak iz pištolja tijekom predavanja o javnoj sigurnosti, javljaju američki mediji.
 
"Dennis Alexander, privremeni gradonačelnik grada Seaside i pričuvni časnik policijske uprave Sand Cityja, tijekom nastave o javnoj sigurnosti u srednjoj školi Seaside uperio je pištolj u strop učionice i slučajno ispalio metak", izjavio je načelnik policije Abdul Pridgen.
 
 
"Nakratko je izašao, vratio se, ispričao i nastavio s predavanjem"
 
"Dio metka i krhotine koje su pale sa stropa ozlijedile su 17-godišnjeg učenika Fermina Gonzalesa", dodao je Pridgen. Učenikove ozljede su površinske i nisu opasne po život, objavila je policija. Škola je izjavila da je Alexander nakon incidenta na prisilnom dopustu.
 
Ozlijeđeni učenik izjavio je da je Alexander nakon pucnja "na trenutak izašao iz učionice, a zatim se vratio, ispričao i nastavio predavati". "Otišao sam iz škole da bih se uvjerio da nemam ništa u vratu".
 
"Netko je mogao poginuti"
 
Upravitelj školskog okruga Monterey PK Diffenbaugh izjavio je za KSBW: "Mislim da se mnogi roditelji pitaju zašto bi nastavnik u školi uperio napunjen pištolj u strop, pred učenicima. Očito tijekom ovog incidenta nije poštovan protokol".
 
Otac ozlijeđenog učenika izjavio je kako "razumije da se radilo o nesreći, ali da je netko mogao poginuti": "To je jednostavno ludo, ne mogu vjerovati". 
 
Do incidenta je došlo dan prije najavljenog okupljanja učenika i nastavnika diljem SAD-a u znak sjećanja na 17 ubijenih u masakru u školi na Floridi te poziva na strože zakone o oružju.
 

Pročitajte više