VIDEO IZ KRANJČEVIĆEVE Nakon bakljade, policija smirivala gužvu na tribini

Foto: Index

HAJDUK je nakon 1:1 i produžetaka na jedanaesterce pobijedio Lokomotivu u Kranjčevićevoj i prošao u finale Hrvatskog kupa. Susret je pratila i živa atmosfera na tribinama na kojima se smjestilo nekoliko stotina navijača Hajduka.

> VELIKI OKRŠAJ U KRANJČEVIĆEVOJ Lokomotiva i Hajduk u borbi za finale Kupa (0:0)

U prvim minutama prvog produžetka zabilježeni su prvi incidenti na tribini. Nakon bakljade Torcide na tribini je došlo do naguravanja, ali policija je brzo reagirala i smirila situaciju.


Lokomotiva je iznenađujuće povela početkom drugog poluvremena, a nakon pogotka Hajduka za 1:1 u 59. minuti Kranjčevićeva je eksplodirala.

Torcida je pozvala zapadnu tribinu da joj se pridruži u skandiranju "Ajmo Bijeli, ale" i "HNS, pederi, nogomet ste sjebali". Čulo se i "Ajmo ustaše". 
 

Na susret je stiglo nekoliko stotina Hajdukovih navijača iz svih krajeva Hrvatske, a oko stadiona su raspoređene jake policijske snage.

Torcida navija i pjeva od prve minute, a zasad nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

Navijači Hajduka su velikim aplauzom pozdravili Huga Almeidu, koji je na utakmicu stigao na štakama.

Torcida je smještena na jugoistočnoj tribini koju su ispunili do posljednjeg mjesta, a i na zapadnoj veći dio publike čine navijači splitskog kluba.

Među njima su i Hajdukova legenda Stipe Pletikosa te košarkaški reprezentativac Roko Leni Ukić. Pletikosa prati utakmicu u društvu predsjednika Hajduka Ivana Kosa i sportskog direktora Marija Branca.

Torcida je u jednom trenutku podigla transparent posvećen, čini se, jednom od svojih članova.

"Za njega su dani sve teži, ali zbog borbe za pravdu u tamnici leži. Matija izdrži!", pisalo je na transparentu.

 

 

 

Pročitajte više