Predsjednik PAOK-a se ispričao zbog upada s pištoljem: "Štitio sam deset tisuća navijača"

Foto: PAOK FC

NAKON dvodnevne potrage za predsjednikom grčkog PAOK-a Ivanom Savvidisom, kontroverzni gazda kluba iz Soluna obratio se javnosti porukom na službenim stranicama PAOK-a.

Podsjetimo, Savvidis je u derbiju PAOK-a i AEK-a, koji je prekinut zbog nereda, uletio na teren s pištoljem oko pojasa, a dramatične slike obišle su svijet. Grčka je suspendirala nogometno prvenstvo, a prijeti im i izbacivanje klubova i reprezentacije iz međunarodnih natjecanja.

Savvidis, za kojim je policija tragala posljednjih dana, obratio se javnosti pismom koje prenosimo u cijelosti.

"Želim se ispričati svim navijačima PAOK-a, grčkim navijačima i međunarodnoj nogometnoj zajednici. Duboko žalim zbog svega što se dogodilo. Nisam imao pravo ući na teren na taj način. Moja emocionalna reakcija posljedica je negativne situacije u grčkom nogometu u posljednje vrijeme i svih neprihvatljivih, nesportskih događaja pred kraj utakmice PAOK-a i AEK-a. Potezi suca i njegovih asistenata (gol-ofsajd-gol), suspenzije utakmice, protest i invazija terena od strane mnogih osoba s obje strane.

Sve je moglo dovesti do situacije koju bi bilo nemoguće kontrolirati. Moj cilj je bio zaštititi deset tisuća PAOK-ovih navijača od provokacije, nereda i ljudskih žrtava.

Vjerujte da nisam imao namjeru upustiti se u tučnjavu s našim protivnicima niti sucima. Očito je da nisam nikome prijetio. Nažalost, moja obitelj i ja, kao i moji kolege, postali smo taoci bolesnog nogometnog statusa quo.
 
Usprkos neprestanim napadima sa svih strana, borim se i borit ću se za pošten nogomet, ravnopravno suđenje u svim utakmicama i osvajanje titula na terenu, a ne u sudnicama. Još jednom se ispričavam", poručio je predsjednik PAOK-a.
 

 

 

Pročitajte više