Piše: D.T. | 13.03.2018. 14:40

Prvi HDZ-ovac podnio ostavku zbog Istanbulske konvencije: "Podržali ste zlo, izdajice"

Foto: sibenik.in

PRVI HDZ-ovac podnio je danas ostavku u HDZ-u jer je ta stranka odlučila ratificirati Istanbulsku konvenciju, a ostaje za vidjeti hoće li ovaj primjer slijediti i drugi HDZ-ovci koji dijele isto mišljenje.

Riječ je o Roku Antiću (na fotografiji u sredini), predsjedniku općinskog HDZ-a u Kistanjama i članu županijskog odbora, javlja sibenik.in.

Antić je predsjedniku županijskog HDZ-a Nediljku Dujiću uputio molbu da ga izbriše iz stranke, a sve zbog neslaganja s Istanbulskom konvencijom koju je nazvao zlom.

Svoj potez objasnio je u pismu naslovljenom upravo na Dujića.

"Podržali ste Zlo, razarate duhovno stanje nacije"

"Ovo je kap koja je doslovno prelila čašu mojega strpljenja. Ostavku podnosim iz moralnih razloga – kao čin neslaganja zbog prihvaćanja ove pogubne konvencije i ideološkog zastranjenja stranke koje se kosi s mojim vjerskim uvjerenjima i kršćanskim habitusom", napisao je Antić.

Kako kaže u priopćenju, Dujiću je poručio da je Istanbulska konvencija prag koji se ne smije prijeći.

"Zato sam uvjeren da su svi oni koji su sinoć podržali ovo Zlo (izuzev gospode D.Jelić, M.Kovač, I.Maletić, M.Brkić) izašli sa sastanka, duboko u dubini duše kao nesretni ljudi. U svom oproštaju s Vama, želio bih se suzdržati od teških riječi kojima bih opisao svoju gorčinu, jer ne mogu ni zamisliti kako je živjeti s osjećajem izdaje naroda. Pa zar je 'valutni oportunizam' bitniji od razaranja duhovnog stanja nacije i nacionalnog ponosa", pita se dojučerašnji prvi HDZ-ovac Kistanja.

"Izdajice, sluge koji mrze svoj narod"

Antić se osjećao pjesnički raspoložen pa je kroz stihove Matoša, Šegedina i Šenoe poslao poruku vrhu HDZ-a.

"Zbog svega ovoga 'svoju knjigu razočaranja s HDZ-om' završit ću citatima naših poznatih književnika, koji najbolje oslikavaju današnje stanje u koje ste nas doveli: MATOŠ: 'Među Hrvatima ima više izdajica, nego kod svih europskih naroda zajedno'; ŠEGEDIN: 'Nevjerojatno je koliko ima Hrvata koji tako strasno mrze svoj narod'; ŠENOA: 'Hrvati znaju biti samo sluge'", napisao je Antić.

Antić za sebe kaže da je 21 godinu član HDZ-a, a da je 13 godina na čelu općinske organizacije te stranke.

Predsjednik županijskog HDZ-a: Ne razumijem halabuku

Jednoglasnom odlukom raspušten je kistanjski HDZ.

Predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić kazao je da ga je iznenadila toliko brza reakcija Antića, tim više što je jedna od odluka jučerašnjeg Nacionalnog vijeća HDZ-a bila da se krene u široku raspravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije u koju će se uključiti svi zainteresirani.

"Žao mi je što je Antić podnio ostavku, ali svi imaju pravo na svoje mišljenje i to moramo poštivati. Termini roda i rodnog identiteta iz Istanbulske konvencije već su spominjani u hrvatskim zakonima i ne vidim zašto se oko svega digla ovolika halabuka", rekao je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić.

Antiću smetali pravoslavni bogoslovi, manastir nazvao leglom četništva

Dojučerašnjem predsjedniku kistanjskog HDZ-a koji je sada demonstrativno podnio ostavku i napao vrh te stranke zbog Istanbulske konvencije 2013. godine smetali su pravoslavni bogoslovi iz obližnjeg manastira Krka. Antić ih je optužio da napadaju lokalne mladiće.

"Što mogu reći o tim bogoslovima koji su provocirali naše momke, a kojima je mentor bio poznati mrzitelj svega što je hrvatsko, bivši iguman manastira Krka Aleksandar Bogojević koji je četnik te je već osuđen u Hrvatskoj zbog prijetnji i zbog četništva", rekao je 2013. godine Antić te naveo kako on ima dovoljno građanske hrabrosti da kaže kako je taj manastir leglo četništva.

No ni tu se nije zaustavio.

"Još nešto ću reći u vezi tih momaka koji su tobože napadnuti. Naši lovci ih često čuju kako pjevaju četničke i krajiške pjesme u poljima, daleko od ljudi, jer se nikad nisu pomirili oni i njihovi učitelji da je ovo slobodna i neovisna Hrvatska", kazao je Antić.

 

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE