VIDEO Ima preko dvije tone, 1.000 KS i juri autocestom preko 250 km/h: Sve to je G klasa

Screenshot: YouTube

NOVA G klasa je stigla, no to ne znači da je njen prethodnih za odbaciti. Naprotiv, G klasa je strah i trepet na cestu, a posebno u dodatno tuniranom AMG-ovom izdanju. A takvu su na njemačku autocestu izveli dečki iz AutoTopNL i usprkos pratećem prometu odlučili hvatati zmaja. 

To na ravnici znači uz nezamislivu tutnjavu dovesti kutiju na kotačima do limitiranih 260 km/h, za jedan terenac teške kategorije nezamislivih vrijednosti. Usprkos par stotina dodatnih konja u ergeli G klasa ne može preko tvorničkog limita, pa je puno veća zabava u doživljaju nevjerojatnih međuubrzanja. 
 
G klasa je pokušala pratiti i osjetno slabiji, ali iole aerodinamičniji, AMG GT R. No, kako moćni coupe vozi preko 340 km/h druženje nije potrajalo. A ako se pitate koliko ovakva G klasa može dugo juriti odgovor je ne predugo. I ovo malo jurnjave posisalo je četvrt rezervoara kapaciteta 96 litara. Ako ne vjerujete, pogledajte video.

Ako pak razmišljate o kupovini G klase znajte da je AMG G63 stajao gotovo dva milijuna kuna ne računajući dodatni trošak ovakvog tuninga. Tvornička izvedba posljednje verzije ima 5.5 V8 snažan 571 KS, na 100 km/h je za 5,4 sekundi, a maksimalac je limitiran na 210 km/h. 

Pročitajte više