Počinje suđenje Hrvatu koji je ubio 6-godišnjeg sina, suprugu je poštedio samo da bi patila

Foto: Facebook

KAKO javlja Bild, sljedećeg petka počinje suđenje Draženu Dakiću, Hrvatu koji je u Njemačkoj ubio sina i još dvije osobe. 

Suđenje počinje pred okružnim sudom u Rottweilu, u Baden-Württembergu.

Suprugu ostavio na životu samo da bi patila za sinom?

Tužiteljstvo je uvjereno da je Dakić suprugu ostavio na životu samo kako bi patila za sinom ostatak života. Glasnogovornica suda je izjavila kako nikako nije mogao prihvatiti da ga je supruga napustila.

Kako piše Bild, prijeti mu doživotna kazna zatvora.

Dakić je ubio 6-godišnjeg sina, 34-godišnjeg partnera bivše supruge i njezinu rođakinju u dobi od 29 godina.  Nakon toga je bio bijegu pet dana prije nego je uhićen, a za njim je bila pokrenuta opsežna potraga.

Policija ga je opkolila nakon što su primili dojavu dvije osobe koje su ga primijetile, a uhićenju se nije opirao te je samo rekao kako je on onaj kojeg traže.

Ubio sina na proslavi prvog dana škole

Dakićeva supruga i 6-godišnji sin bili su u bijegu od njega zbog obiteljskog nasilja. Majka i sin su se u malo mjesto od 3 i pol tisuće stanovnika, Villingendorf, doselili dva tjedna prije ubojstava i u školi su zamolili da nikome ne otkrivaju njihovu novu adresa. Dakić je ipak saznao gdje žive preko ograde je upao u dvorište kuće, u kojoj su živjeli njegova supruga s novim, 34-godišnjim partnerom i 6-godišnji sin.

Ušavši preko terase u kuću, iznenadio je prisutne tijekom obiteljske proslave za dječaka koji je tek krenuo u osnovnu školi. Bila je prisutna i 29-godišnja rođakinja Dakićeve supruge, a ubio je nju, svog sina i suprugina novog partnera.

Njemački mediji su tada javljali da je Dakićevu krvavom pohodu svjedočila i trogodišnja sestra ubijenog dječaka koju, na sreću, nije upucao. Navodno su razlozi za raspad Dakićeva braka bili financijski problemi, s obzirom na to da je bankrotirao prije dvije godine, te njegova nasilna narav, zbog koje je već bio kažnjavan za nanošenje tjelesnih ozljeda.

"Nitko nije imao šansu da se spasi"

"Trogodišnja djevojčica se skrivala. Majka je mogla pobjeći jer nije bila pogođena, a šesta osoba je donosila piće", rekao je glasnogovornik policije nakon ubojstava.

Supruga je od Dakića pobjegla još u ožujku prošle godine, bojala ga se i pokušavala je skriti gdje se nalazi. U mjestu u kojemu su živjeli ona i sin, kao i u njegovoj školi, zamolila je da nitko ne otkriva gdje se nalaze.

Ipak, njezin suprug ih je pronašao. Njemačka policija smatrala je kako je pištolj kojim su počinjena ubojstva iz bivše JNA.

Njemački mediji su u vrijeme ubojstva pisali i kako je moguće da je motiv ubojstava navodna trudnoća Dakićeve bivše supruge za koju je on saznao.

"Ja sam onaj kojeg tražite"

Glavni istražitelj, Rolf Straub, poručio je tada kako na uhićenju rekao: "Ja sam onaj kojeg tražite"

Dvije osobe su uočile Dakića  u mjestu Neufra. Dok je jedna od njih otrčala do policije, druga je ostala u blizini Dakića te ga pratila automobilom.

Kako je nakon uhićenja otkrio glavni istražitelj Rolf Straub,  policija je brzo došla na mjesto gdje se Dakić nalazio i privela ga uz prijetnju vatrenim oružjem. Nije se opirao, već je policiji samo rekao "Ja sam onaj kojeg tražite" i predao im se.

Izgledao je umorno i iscrpljeno, kao da je danima bio na otvorenom, rekao je Straub.

Sa sobom je u plastičnoj vrećici nosio oružje, karabinjer K98K, kojim je vjerojatno počinio ubojstva.itko od ubijenih nije imao prilike da pobjegne.







 

Pročitajte više