Tragičan kraj velike potrage u Španjolskoj: Dječak pronađen mrtav u autu partnerice njegovog oca

Foto: Facebook
 
OSMOGODIŠNJI dječak, čiji nestanak je potresao cijelu Španjolsku, pronađen je mrtav u automobilu partnerice njegovog oca, javlja BBC.
 
Gabriel Cruz "zadavljen je istog dana kada je nestao", objavili su mediji rezultate obdukcije nesretnog dječaka koji je u nedjelju pronađen u prtljažniku automobila koji je vozila partnerica njegova oca.
 
Gabriel je nestao 27. veljače u južnoj pokrajini Almeriji. U potrazi je sudjelovalo više od 4000 policajaca i volontera. U ponedjeljak je uhićena Ana Julia Quezada (43), žena koja je aktivno sudjelovala u potrazi za dječakom uz njegova oca.
 
 
Godine 1996. četverogodišnja djevojčica umrla dok ju je Quezada čuvala
 
Policija smatra kako je Quezada sakrila Gabrielovo tijelo na obiteljskom imanju u selu Rodalquilar i zatim ga je htjela premjestiti automobilom. U trenutku uhićenja vikala je: "Nisam ja! Ujutro sam uzela auto!" Policija je objavila da ponovo istražuje još jedan slučaj u kojem je dijete umrlo dok je bilo pod njenom skrbi.
 
Godine 1996. četverogodišnja djevojčica pala je kroz prozor u gradu Burgosu, gdje ju je čuvala Quezada. Smrt djeteta tada je proglašena nesretnim slučajem.
 
"Treba ju prepustiti pravdi"
 
Gabriel je posljednji put viđen kada je izašao iz bakine kuće u selu Las Hortichuelas, pokraj Rodalquilara, u općini Nijar. Trebao je otići kod susjeda na igru, ali nikada se nije vratio.
 
Njegov otac Angel Cruz i Quezada pronašli su 3. ožujka majicu s dječakovom DNK oko 10 kilometara od Nijara. Španjolski mediji pišu da je policija od tada počela sumnjati na Quezadu.
 
Quezada je bila na svakom javnom skupu za Gabriela te aktivno sudjelovala u potrazi kao partnerica njegova oca. Gabrielova majka Patricia Ramirez u ponedjeljak je izjavila da je od početka sumnjala u Quezadu te da ju sada treba prepustiti rukama pravde. 

Pročitajte više