Beljak na Twitteru: Dilere kokaina i heroina treba zatvoriti, a marihuanu legalizirati

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, Twitter

PREDSJEDNIK HSS-a Krešo Beljak oglasio se na svom Twitter profilu nakon što je pitao vladine predstavnike jesu li razmišljali o legalizaciji uzgoja marihuane u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.
 
"Dilere kokaina, heroina i sintetičkih droga treba najstrože kažnjavati, dugogodišnjim kaznama zatvora! S druge strane, marihuanu treba staviti u legalne okvire, posebno što se tiče korištenja u medicinske svrhe. I za opuštanje... Copy Pernar? Ne, on je nepušač", napisao je Beljak u objavi na Twitteru.
Marihuana za osobne potrebe

Podsjetimo, Beljak je u raspravi o konačnom prijedlogu zakona o OPG-ovima pojasnio kako govori o uzgoju marihuane za osobne potrebe, prije svega o medicinskom korištenju, te dodao da "bi se trebalo razmisliti da se dopusti korištenje kako bi se opustila ova nevjerojatno apatična atmosfera" u koju su nas doveli vladajući. 
 
Rekao je i da je javna tajna kako svi ili velika većina obiteljskih poljoprivrednih gospodarstvenika uzgaja marihuanu ilegalno i da bi se legalizacijom marihuane spriječilo crno tržište koje "divlja" u Hrvatskoj.

Pročitajte više