Mercedes želi biti najbrži na svijetu

 Foto: Mercedes

U NAKANI da bude najbrži na svijetu pomoći će mu AMG i njihov hiperauto Project One.
 
Ako je vjerovati šefu AMG-a Tobiasu Moersu, njihov prvi hipersportski auto će biti vraški brz, čak i brži no što se to prije očekivalo. On je tako izjavio da vjeruje kako će Project One oboriti rekord Nürburgringa, i to ne samo u konkurenciji serijskih automobila. 
 
 
Moers je u intervjuu za Autocar izjavio kako je razumno vjerovati da će Project One najbrže odvesti krug. I to ne samo brže od Porsche GT2 RS koji je prošle godine odveo krug za 6 minuta i 47 sekundi. Želja je skalp skinuti i trkaćem Porscheu 956 s kojim je Stefan Bellof davne 1983. godine odveo krug za 6 minuta i 11,13 sekundi. 
 
Moers pritom ne sumnja u automobil, već kao jedini izazov izdvaja potragu za pravim vozačem. A njega će čekati do 1.400 kg težak tehnološki dragulj inspiriran Formulom 1 koji raspolaže s do 1100 KS. Pokreće ga hibridni pogon koji čine 1.6 V6 i četiri elektromotora, a na 200 km/h je za oko 6 sekundi.
 
 
Bit će proizvedeno svega 275 primjeraka koji su navodno već rasprodani. Početna cijena je oko 2,3 milijuna eura.  A Aston Martin Valkyrie i McLaren Senna GTR čekaju u prikrajku. 

Pročitajte više