LIVAJU I SUIGRAČE POLICIJA ČUVALA CIJELU NOĆ Trener AEK-a: Pomislili smo, što ako poludi i zapuca?

Foto: Twitter

NAKON neviđenog skandala u Solunu kad je ključan derbi u borbi za titulu između PAOK-a i AEK-a prekinut u sudačkoj nadoknadi zbog upada u teren predsjednika solunskog kluba koji je nosio pištolj, trener atenske momčadi Manolo Jimenez ispričao je detalje incidenta koji se dogodio u nedjelju navečer.
 
> PAOK U 90. ZABIO, BIO NA KORAK DO TITULE, A ONDA KAOS Sudac poništio gol, gazda kluba s pištoljem uletio na teren, utakmica prekinuta
 
> VELIKI OBRAT Nakon prijetnji pištoljem i poruke "Gotov si!" objavljeno da je sudac priznao poništeni gol PAOK-a
 
Vodeći AEK gostovao je drugoplasiranog PAOK-u u jako važnoj utakmici u borbi za titulu, a kad je u 90. minuti poništen gol domaćih zbog ofsajda, uslijedio je pravi mali rat. Predsjednik domaćih se na terenu pojavio s pištoljem za pasom i tražio je suca da se obračuna s njim.
 

"PAOK je postigao gol iz ofsajda, suci  su ga poništili, a onda je nastupio kaos. Odjednom je na teren ušao stariji gospodin s tjelohraniteljima i rekli su mi da je to predsjednik PAOK-a. Otišao je do suca, a zatim do naše klupe i počeo je sve ugrožavati", kaže Jimenez u razgovoru za Marcu, pa nastavlja:
 
"Nismo se u početku plašili za sigurnost, ali onda, kad smo vidjeli te fotografije s pištoljem pomislili smo: 'Što ako poludi, možda ga izvadi i zapuca.' Nismo odmah znali da ima pištolj za pojasom, kasnije smo bili u šoku. Nenormalno je da se tako ponaša jedan predsjednik.
 
A sve je počelo tako što je grčki savez vratio tri boda PAOK-u koja su prethodno oduzeta zbog napada na trenera Olympiakosa Oscara Garciju kojeg su navijači solunskog kluba prije dva tjedna uoči početka derbija pogodili rolom toaletnog papira.
 
"PAOK-u su bili oduzeti bodovi, ali su im jučer vratili i oni su ponovo došli u situaciju boriti se za titulu", tvrdi trener Atenjana, za čiju je momčad do 61. minute igrao Marko Livaja.
 
"Nešto se mora napraviti, netko mora stati tim ljudima na kraj. Ovakve stvari događaju se uvijek u Solunu. Ovako je bilo i Olympiakosu, Panathinaikosu... Tužna slika, ova zemlja ne zaslužuje sve ovo", poručio je i dodao da policija u svakom trenutku štiti njega i njegove igrače, a posebno sad kad su morali prespavati u Solunu.
 
Prema Ateni su poletjeli jutros. 
 
 

Pročitajte više