Glumac pronađen mrtav nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje

Screenshot: Twitter

JUŽNOKOREJSKI glumac Jo Min-ki koji je optužen za seksualno zlostavljanje najmanje osam žena, pronađen je mrtav.

Jo Min-ki, u jeku globalnog #MeToo pokreta, prošli mjesec optužen je za zlostavljanje, uglavnom od studentica sa sveučilišta na kojem je predavao dramu.

Njegovo tijelo pronađeno je u podrumu zgrade u kojoj je živio u Seoulu. 52-godišnjeg glumca ovaj tjedan trebala je ispitivati policija, no umjesto toga odlučio je kako je lakše se ubiti.

Imao je uloge uglavnom u TV serijama, no pojavio se i u brojnim filmovima. Nakon što je najprije poricao optužbe, 27. veljače ispričao se žrtvama.

"Sve je moja krivnja i ja sam jedini kojeg treba kriviti", rekao je. "Izražavam duboko žaljenje svim žrtvama za bol koju sam im nanio i odsad neću izbjegavati društvene i legalne posljedice svojih pogrešaka", dodao je.

Jo Min-ki, koji je bio i ratni veteran, debitirao je u kazalištu 1982. godine, a tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća i početkom 2000-ih osvojio je brojne nagrade za svoje uloge te se pojavio u nekoliko reality programa.

Od 2010. predavao je na Sveučilištu Chongju, no otpušten je prošli mjesec nakon optužbi za seksualno zlostavljanje, piše BBC.

Nakon što su žrtve progovorile, izbačen je iz TV drame Children of the Small God i zamijenjen drugim glumcem te mu je agencija prekinula ugovor.

Uz njegovo tijelo pronađeno je i pismo od šest stranica u kojem se ispričava svojoj obitelji i studentima. No policija ga je odbila objaviti zbog zaštite njegove obitelji.

Pročitajte više