Piše: R.I. | 10.03.2018. 10:50

Lovren: Luka i ja prošli smo i gorih stvari u životu, proći ćemo i ovo!

Foto: Index, Hina 

DEJAN LOVREN danas od 13:30 s Liverpoolom nastupa na Old Traffordu. Najveći derbi engleskog nogometa ovaj put je i borba za drugo mjesto Premiershipa. U razgovoru za SN Lovren je izjavio da Liverpool u Kazalište snova stiže kao favorit. Tvrdi da ove godine mogu do kraja i u Ligi prvaka.

"Salah je naš Messi, naš Ronaldo. Ako želiš biti top klub, ne možeš bez takvog igrača. Zato osjećam i mogu kazati da smo favoriti protiv Uniteda i da možemo osvojiti Ligu prvaka."

Lovren se u klubu osjeća sjajno, teški dani i razvlačenja po naslovnicama su iza njega. Veseli se okupljanju reprezentacije i putovanju na turneju u SAD krajem mjeseca. No, u Hrvatskoj ga čekaju neugodna pitanja.

Hrvatski reprezentativac pod istragom je Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku zbog sumnje u lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću i suradnicima, optuženih za težak kriminal i krađu iz Dinama putem transfera igrača. U okviru procesa prije nekoliko dana podignuta je optužnica i protiv hrvatskog kapetana Luke Modrića, kojeg se tereti da je mijenjao iskaz i lažno svjedočio za Mamića na suđenju. Od svjedoka je postao optuženik, a isto bi se moglo dogoditi i Lovrenu, koji čeka rezultate istrage. Logično, baš i nije optimist.

"Dugo poznajem Luku i znam kakav je čovjek. Ne, on ne zaslužuje sve to, kao što ne zaslužuje ni hrvatska reprezentacija. Ne znam što bih kazao o optužnici protiv Luke. Zapravo o tome niti ne želim pričati."

A zapravo se Lovren jedva suzdržava od priče. Tijekom osječkog procesa nije rekao ni djelić onog što bi htio. U pitanju je njegova i nekoliko tuđih obitelji. Lovrenove relacije s Mamićima puno su kompleksnije od onoga što USKOK ima u optužnici.

"Ne želim govoriti unaprijed hoće li me optužiti. Žao mi je što o tome uopće moramo razgovarati. Vjerujem da će istina pobijediti na kraju. Kazat ću vam još nešto... Ja i Luka prošli smo mnogo gorih i težih stvari u životu, mislim da nema potrebe to ponavljati. Proći ćemo i ovo!", poručio je Lovren.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE