Piše: P.S. | 08.03.2018. 09:16

Nakon napada nožem u Beču uhićen Afganistanac, četvero ozlijeđeno

Foto: Twitter

BROJ žrtava sinoćnjeg napada nožem u Beču narastao je na četiri. Pola sata nakon tročlane obitelji koja je napadnuta u četvrti Praterstern u Beču, u istoj četvrti napadnut je 20-godišnji čečenski migrant u lokalnom parku.
 
>>Muškarac u Beču napadao ljude nožem po cesti, troje ljudi u kritičnom stanju
 
U vezi s drugim napadom policija je uhitila migranta iz Afganistana, ali nije pružila informacije sumnjiči li se ista osoba i za prvi napad u kojem su ozlijeđeni 67-godišnji muškarac, 56-godišnja žena i njihova 17-godišnja kći. Sve četiri žrtve životno su ugrožene, priopćio je policijski glasnogovornik.
 
Fotografije i snimke s poprišta napada prikazuju ulicu zalivenu krvlju i teško naoružanu policiju koja pretražuje područje sa psima. 
 
 
Svjedokinja Silvia Franke prepričala je što se dogodilo sinoć u 19.45: “Vidjela sam nekoga nasred ulice kako vrišti. Mislila sam da tuče svog psa, sudeći po njegovim pokretima ruku. A ustvari je nožem izbo tog čovjeka. Mogao je izbosti i mene, da sam slučajno bila tamo. Izgubio je svu kontrolu.”
 
Beč dosad nije imao terorističke napade
 
Austrijska policija ranije je izjavila kako ne zna “apsolutno ništa” o napadaču koji je bio “van kontrole” i nasumično napao ljude na ulici, osim da je muškarac, prenosi Deutche Welle.
 
 
Četvrt Praterstern poznata je po Parku Prater i međunarodnom prometnom čvorištu Praterstern, ali i kao dom najvećeg dijela malene židovske zajednice u Beču. Obližnja stanica metroa Nestroyplatz sad je zatvorena zbog napada. 
 
Beč posljednjih godina nije doživio islamističke terorističke napade poput onih u Parizu, Berlinu i Bruxellesu. U ovom slučaju policija tvrdi da ne sumnja na terorizam, ali motiv napada i dalje je, kako kaže policija, "potpuno nejasan".
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE