VIDEO Odgođeno suđenje Linićevoj kumi Marini Lovrić Merzel

BIVŠA SDP-ova sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel trebala je sjesti danas u 9 sati na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda zbog optužbi za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.
 
No, današnje ročište je odgođeno, a novo je zakazano za ponedjeljak. Razlog odgode je prestanak postojanja pravne osobe, u ovom slučaju tvrtke Popec koja je Merzelici prodala zgradu za Hitnu pomoć u Sisku, a zatim otišla u stečaj.
 

 
>> Na optuženičku klupu sutra sjeda Linićeva kuma, bivša SDP-ova rastrošna županica
 
Lovrić Merzel došla je na sud u pratnji odvjetnika, Jadranke Sloković i Čede Prodanovića. Na pripremno ročište u 9 nisu puštali novinare, a glavno ročište trebalo je početi u 9:30.
 
Vrhovni sud je u prosincu presudio da sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić nije mogao odbiti nagodbu USKOK-a s poduzetnikom Željkom Žužićem koji je kao suoptuženik priznao da je bivšoj županici dao sto tisuća eura mita.
 
Uz Lovrić Merzel optuženi su još predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je Županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, županičin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.
 
USKOK je uvjeren da protiv Lovrić Merzel ima niz dokaza koji će dokazati njenu krivnju, dok ona tvrdi kako će na sudu dokazati da je sve radila po zakonu i u skladu sa svojim ovlastima.

Pročitajte više