VOZAČI, OPREZNO Ceste su mokre i skliske diljem Hrvatske

Screenshot HAK

ZBOG opasnosti od naleta na psa na autocesti A3 Bregana - Lipovac, u zoni čvora Jankomir te na 374. kilometru autoceste A1 kod čvora Dugopolje, vozače pozivamo na dodatni oprez, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski na većini cesta, osim u dijelu Dalmacije. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Smanjena je vidljivost i na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i Otočca te A6 Rijeka - Zagreb između Bosiljeva i Kikovice. Mogući su odroni.

Prilagodite brzinu

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog radova, do 9. ožujka tunel Sv. Ilija zatvoren je za sav promet.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama (zbog zimskih uvjeta na državnoj cesti) na graničnom prijelazu Brod na Kupi.

U prekidu su tri katamaranske linije: Ubli - Vela Luka - Hvar- Split, Korčula - Hvar - Split i Vis - Split.

Trajekti i ostali katamarani plove prema plovidbenom redu.

Obavještavaju se vozači teretnih vozila da od 25. veljače na trajektoj liniji Split - Vis plovi trajekt "Lastovo" kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 metra, stoga trebaju obratiti pozornost na visinu kamiona.

Pročitajte više