Ceste mokre i skliske u većini Hrvatske, zbog ugaženog snijega se teško vozi

Foto: Pixsell/Matija Habljak

KOLNICI su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a na pojedinim dionicama vozi se otežano zbog ugaženog snijega, kiša usporava promet u Lici, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i unutrašnjosti, a ima je i na autocestama: A1 između tunela Sveti Rok i čvora Zadar II, A3 Bregana-Lipovac između Novske i Slavonskog Broda i A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zimski uvjeti

Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje Hrvatske, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) između Zdihova i Rijeke.

Do 9. ožujka tunel Sv. Ilija zatvoren je za sav promet, zbog radova održavanja.

Zbog oštećenja bukobrana zatvoren je vozni trak na dionici autoceste A7 između čvorova Šmrika i Hreljin, u smjeru Rijeke.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama (zbog zimskih uvjeta na državnim cestama) na GP- ima: Prezid i Brod na Kupi.

U prekidu su dvije katamaranske linije: Ubli Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Milna-Split.

Pročitajte više