Tolušić: Nema govora o blažim inspekcijama pred Uskrs

Foto: Hina
 
MINISTAR poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je na otvaranju 3. nacionalne poljoprivredne konferencije Slavonika kako se neprestanim ulaganjima podižu učinkovitost domaće poljoprivrede i kvaliteta proizvoda.
 
Podsjetio je kako je Ministarstvo prošle godine raspisalo natječaje iz programa ruralnog razvoja u vrijednosti 500 milijuna eura, a ove se godine očekuje i više.
 
Tolušić smatra kako se Hrvatska vrlo teško može uspoređivati s državama EU-a koje već 20 i više godina povlače sredstva iz programa ruralnog razvoja, koji je okosnica investicija u poljoprivredi, a u Hrvatskoj realno funkcionira posljednje dvije godine.
 
"Koliko god turizam punio državni proračun, smatram da je naša budućnost dijelom u turizmu, ali puno više u gospodarstvu, prije svega u poljoprivredi, posebice u Slavoniji", ocijenio je Tolušić.
 
Komentirao poziv za blažim kontrolama
 
Zamoljen za komentar pisma koje je njegov pomoćnik Damir Agičić uputio nekim veterinarskim inspekcijama, u kojem, kako donose mediji, poziva na labavljenje inspekcija tijekom Velikoga tjedna uoči Uskrsa, Tolušić je izjavio kako nema govora da će bilo koji dan, a posebice u dane povećane potrošnje, kontrole biti blaže.
 
>> Pomoćnik ministra poljoprivrede naredio: Ne radite inspekcije pred Uskrs
 
Na upit znači li to određene sankcije za Agičića, Tolušić je odgovorio kako treba prepustiti Ministarstvu da to rješava, podsjetivši kako je Ministarstvo poljoprivrede prošle godine obavilo više od 50 tisuća inspekcijskih nadzora, od čega oko 15 tisuća u području veterinarstva.
 
Oko 350 sudionika na Slavonici će uz ostalo raspravljati o stanju poljoprivredne proizvodnje i trgovine, korektivnim mjerama poljoprivredne politike i potencijalima u hrvatskoj poljoprivredi te nadahnjujućim primjerima mladih poljoprivrednika.

Pročitajte više