VUKOVAR Pronašli su zlostavljanu kujicu u užasnom stanju i ona sada treba vašu pomoć

Foto: Udruga Rocco Vinkovci

OVAKVIH je priča, nažalost, sve više i više. Dakotu su pronašli u jednom dvorištu u Vukovaru. Žene koje su je spasile su zgrožene jer nisu mogle vjerovati da je netko ovakvo nešto učinio nedužnom biću. Kada joj je veterinarka izašla iščitati čip (kojeg nije bilo), Dakota nije reagirala. Spavala je drhteći, pothlađena, neuhranjena i u polukomatoznom stanju. Bila je skotna, no bebe su uginule u njezinom stomaku. Imala je sepsu, prepuna buha, ugriza i rana.

Donju usnu nema, kao ni kožu na donjoj čeljusti. Obavili su dvije hitne operacije - rekonstrukciju donje čeljusti i carski rez kako bi uklonili mrtve štence. Nitko ne zna što je Dakota sve proživjela, no jedno je jasno - njezin život nije bio lak i to govore silni ožiljci na njezinom tijelu. Volonteri iz Udruge Rocco Vinkovci pozivaju sve dobre ljude da im pomognu u liječenju Dakote.

"Za Dakotu molimo tko nam može pomoći za troškove koji su otpočeli danas, kao i za hitan smještaj nakon stabiliziranja u stacionaru. P.S. Ako netko ima pouzdanih saznanja čiji je pas bila, molimo da nam javite", rekli su iz udruge.

Podaci za uplatu: "Dakota" HPB IBAN HR7923900011100432506 / Podaci za uplate iz inozemstva: Hrvatska poštanska banka d.d. Jurišićeva 4, 10000 Zagreb, Croatia SWIFT code: HPBZ HR 2X PayPal: udrugarocco@hotmail.com

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više