Razočarana Perković trijumfalno započela sezonu: "Ne možete se koncentrirati kada netko dobacuje, piše poruke..."

Foto: Getty Images

SANDRA PERKOVIĆ, najbolja hrvatska atletičarka, natjecateljsku sezonu već tradicionalno je započela na Zimskom bacačkom kupu u Splitu. 
 
Bacivši disk 68,44 metara - inače trenutačno najbolji svjetski rezultat 2018. godine - pobjednički hitac ostvarila je u trećoj seriji. U drugoj je seriji, pak, bacila 67,35 metara. Prvi put u posljednjih pet godina sezonu nije otvorila hicem preko 70 metara. 
 
"Uvjeti nisu baš bili fantastični. Imali smo problema zadnjih tjedan dana zbog uvjeta i snijega u Splitu. Nismo uspjeli napraviti taj završni "glanc" pa sam danas malo bila izgubljena u tehnici. Međutim, prvi i glavni cilj smo uspjeli ostvariti - baciti najbolji hitac sezone. To sam bacila i idemo dalje", izjavila je Sandra Perković za Hrvatsku radioteleviziju i napomenula kako je bila nezadovoljna ponašanjem suparnica.
 
"Mislim da se treba pokazati respekt prema dvostrukoj olimpijskoj pobjednici koja u Splitu baca i ganja rezultat preko 70 metara i bori se s cijelim svijetom. Nije bila profesionalna atmosfera. Ne možete se koncentrirati kada ulazite u krug i kada netko dobacuje, javlja se na telefon, smješka se, piše poruke... To nisam doživjela ni na jednom natjecanju pa sam malo iznenađena ponašanjem", kazala je.
 
Sandru Perković predstojeće natjecanje očekuje u svibnju kada u Dohi započinje Dijamantna liga.

Pročitajte više