Chrissy Teigen sa sve većim strahom čeka porod

Foto: Instagram

"CARICA majka" ušla je u treće tromjesečje trudnoće, a strah da će joj se ponoviti njena dijagnoza sve je veći.

Nema sumnje u to da Chrissy Teigen voli biti mama. Jedan pogled na njene društvene profile otkriva da je kao mama uvijek u elementu, da uživa u svojoj kćeri najviše što može, a u lipnju će roditi sina, drugo dijete nje i Johna Legenda.

No unatoč glamuroznom životu koji vodi, majčinstvo joj nije uvijek bilo tako jednostavno. Znate to možda već i sami jer Chrissy nikada nije skrivala da je nakon rođenja kćerkice Lune, prije manje od dvije godine, patila od teške postporođajne depresije.

"Nisam ni znala koliko to može biti teško. Nisam znala da se žene doista znaju osjećati grozno nakon poroda, nisam bila spremna za to. Sjećam se koliko me obuzimala tjeskoba, sjećam se da nisam mogla spavati, iako sam stalno bila toliko umorna da nisam mogla učiniti ništa sa sobom. Nisam mogla uživati u ničemu. Nisam imala energije ni da svoju bebu izvedem u šetnju", puno je to puta izjavila kad je u medijima i preko svojih profila željela pružiti podršku drugim ženama koje su prošle i prolaze isto. 

"No kad jednom dobijete dijagnozu, kad shvatite da to što vam se događa nije nešto što je dopalo samo vas, tada je ipak lakše prebroditi teške trenutke depresije, iako ja to u početku nisam znala. I zato me čak i sram što sam i sama o svemu tome šutjela onda kad sam o tome trebala pričati na sav glas. Sad znam kako sam se osjećala, a možda baš zato što znam, sad još više strahujem da će mi se stanje opet vratiti kad rodim sina", zabrinuto je istaknula novinarima tijekom nedavne konferencije Create & Cultivate Conference održane u Los Angelesu.

"Sada doduše znam i zato se osjećam spremnijom", otkrila je 32-godišnja Chrissy i priznala da će ovaj put svakako više računati na drage ljude oko sebe jer se više ne srami priznati. 

"Kad sam rodila Lunu mislila sam da je moj život savršen. Imala sam savršenu karijeru, predivnog supruga koji me obožava, topao dom i savršenu kuću. Imala sam sve što žena može poželjeti i zato mi je bilo toliko teško priznati svima oko sebe da nešto ne valja. No sada znam da depresija nije rezervirana samo za određene mame, ona doslovno može napasti bilo koga. I tu nema mjesta sramu ako se dogodi i vama. Zato mi je užasno žao što i sama o tome nisam govorila onda kad mi je doista bilo najgore. No tada jednostavno nisam znala. Mislila sam da su ti osjećaji jednaki svima, zbog sve te silne promjene koja nastupa rođenjem djeteta. Sada znam koliko sam bila u krivu i znam da sam sada ipak spremnija, što god da se dogodi", priznala je. 

Pročitajte više