Proustaški A-HSP organizirao fašistički skup u centru Zagreba pa ga odgodio jer im je - bilo hladno

Foto: Hina, Facebook

AUTOHTONA - Hrvatska stranka prava i ove je godine planirala organizirati "prisegu domovini", profašistički skup u centru Zagreba. No, sve je ostalo na planiranju, a između domoljuba "Za dom spremnih" i prisege vjernosti domovini ispriječila se - zima.

Da ne kompliciramo, "prisega domovini" HSP AS-a, o kojoj se lani danima pričalo i pisalo u hrvatskim i svjetskim medijima, trebala je biti održana jučer, ali je odgođena zbog hladnoće.

"POZIV NA "PRISEGU DOMOVINI"

Povodom 28 obljetnice obnove rada HSP-a 25. veljače 1990. godine i 122 obljetnice smrti Oca domovine dr. Ante Starčevića

Pozivamo članove i dužnosnike Autohtone - Hrvatske stranke prava i kluba Hrvatskih domoljubnih snaga

na "PRISEGU DOMOVINI"

25. veljače 2018. (nedelja)

Okupljanje ispred doma Ante Starčevića od 10, 30 do 11, 00 sati u Zagrebu. U 11, 00 sati polazimo u koloni prema Trgu bana Josipa Jelačića , a nakon "Prisege domovini" odlazak na grob dr. Ante Starčevića u Šestine gdje ćemo položiti vijenac i lampaše.

Pošto idemo na groblje treba doći u crnoj jakni i crnim hlačama", stajalo je u pozivu za "nedelju", kako su napisali. No, tada još nisu znali kakvo nas vrijeme čeka za vikend.

"Autohtona - Hrvatska stranka prava zbog vremenskih prilika otkazuje najavljeni skup u Zagrebu od 25. veljače 2018. godine.

ZA DOM SPREMNI!", napisali su pravaši u objavi 23. veljače kad su shvatili da ih od zime neće moći zagrijati ni tradicionalno paljenje Novosti.

Lani salutirali Trumpu


Podsjetimo kratko i o kakvim se likovima radi. Prošle godine je zima bila puno blaža pa su ovi ekstremni desničari održali svoju prisegu. Tada su, osim prisege Hrvatskoj, marširali i u čast Donalda Trumpa. Na čelu bizarne kolone bio je Dražen Keleminec, čelnik ove marginalne stranke koji u centar javnosti uglavnom dođe zbog svojih prosvjeda.

Na glavnom zagrebačkom trgu tako je lani baš na današnji dan postrojena povorka, nakon čega je dio okupljenih položio bizarnu "prisegu domovini", u kojoj su se zakleli da će, između ostalog, iz zemlje "protjerati neprijatelje Hrvatske". Rekli su kako će se boriti da Hrvatska izađe iz Europske unije i da kako će "vratiti dostojanstvo hrvatskom narodu".

Pri kraju prisege, osim urlanja "Za dom spremni", krivo su pozdravili domovinu. Kad je Keleminec na megafonu zaurlao "Pozdrav domovini", trebali su, kad već glume vojsku, uzvratiti: "Pozdrav".

Međutim, postrojeni Keleminčevi neonacisti, koji bi protjerivali neprijatelje Hrvatske, ne znaju ni osnove vojnog ponašanja. Nakon uzvika "Pozdrav domovini" ponovili su: "Pozdrav domovini".

Nakon toga su još pozdravili i Trumpa uzvikom "Pozdrav Donaldu Trumpu".

Zanimljivo, prije nekoliko dana Kelemineca se također spominjalo u medijima. On je na dan dolaska Vučića također organizirao prosvjed na kojem nije bilo gotovo nikoga. No, neki desničarski mediji su upravo u njemu vidjeli "marginalne skupine" koje je spominjala Kolinda, a sve kako bi opravdali riječi predsjednice koje je tada izgovorila.

Pročitajte više