Omiš uplatio 100.000 kuna u fond za teško bolesnu djecu

Foto, Screenshot: 123rf, Facebook
 
GRAD Omiš uplatio je 100 tisuća kuna na račun za inovativne lijekove otvoren pri Ministarstvu zdravstva. Radi se o sredstvima koja će biti upotrebljena za liječenje djece oboljele od akutne spinalne mišićne atrofije i neuroblastoma.
 
Na popisu oboljelih od teške bolesti je i dvoje Omišana. Iako su organizirane manje humanitarne akcije, skupi lijekovi još uvijek su im nedostupni, a svaki dan im je bitan. 
 
"Poštovani načelnici i gradonačelnici,
odazvavši se na hvale vrijednu inicijativu župana Splitsko-dalmatinske županije, Grad Omiš je uplatio 100.000,00 HRK na račun za inovativne lijekove otvoren pri Ministarstvu zdravstva za liječenje djece oboljele od akutne spinalne mišićne atrofije i neuroblastoma.
Na popisu teško oboljele djece nalaze se i dvoje naših malenih Omišana, trogodišnja Nora Rogošić i dvogodišnji Ante Kovačić. Građani Omiša već su pokazali veliko srce mnogobrojnim odazivom na manje akcije za Antu i Noru održane u okviru omiškog Božićnog grada, kao i na humanitarni koncert Božić u klapskom ruhu te dobrotvornu malonogometnu utakmicu pod sloganom Život je vrijedan.
Život malenih Nore i Ante doista je vrijedan, kao i životi sve oboljele djece. No inovativni lijek koji bi mogao promijeniti tijek njihovih života još uvijek im nije dostupan, a zbog progresije bolesti vremena za čekanje nemaju. Svaki je dan bitan.
Zato kao gradonačelnik Grada Omiša od srca molim i pozivam sve općine i gradove neka se uključe u akciju prikupljanja sredstava prema vlastitim mogućnostima.
Pomozimo zajedno svoj oboljeloj djeci i njihovim roditeljima", piše na Facebook stranici Grada Omiša.
 
 

Pročitajte više