Američki olimpijac u Koreji zatvorio farmu pasa i postao heroj ljubitelja životinja diljem svijeta

Foto: Instagram

AMERIČKI olimpijac Gus Kenworthy pomogao je u zatvaranju farme sa psima te je tako 90 životinja spasio od grozne sudbine.

Kenworth, koji se u Pjongčangu natjecao u skijanju slobodnim stilom, u disciplini slopestyle, osvojio je tek 12. mjesto, no i srca brojnih ljubitelja životinja diljem svijeta kad je objavio fotografije na društvenim mrežama.

Gus je navodno radio s udrugom Humane Society International koja je uspjela zatvoriti farmu, čime su oslobodili 90 psa te ih vode u SAD i Kanadu.

Gus je jednog zadržao i za sebe, a nazvao ga je Beemo. "Nije moje mjesto da namećem zapadne ideale ljudima ovdje. No način na koji su ove životinje tretirane potpuno je nehuman i 'kultura' nikad ne bi trebala biti žrtveno janje za okrutnost", napisao je, između ostalog, na Instagramu. Objasnio je i kako se radi tek o jednoj od 17 tisuća psećih farmi u Južnoj Koreji.

Na prošlim zimskim Olimpijskim igrama, u Sočiju 2014. godine, kad je osvojio srebrnu medalju, Gus je prvi put oduševio svijet svojom brigom o napuštenim psima. "Nove Olimpijske. Isti ja", napisao je jučer uz dvije fotografije iz Sočija i dvije iz Pjongčanga.

Osim brigom za životinje, Kenworthy pažnju privlači i golišavim izdanjima, no na žalost brojnih obožavateljica još 2015. godine priznao je da voli muškarce. Osim toga, na Olimpijskim igrama postao je i heroj LGBT zajednice, nakon što se pred kamerama poljubio s dečkom.

Pročitajte više