Oporba u Bjelovaru napada gradonačelnika: "Obećao je graditi toplice, umjesto toga pokreće novine"

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

PREDSTAVNICI bjelovarske oporbe, HNS i Nezavisna lista Damira Bajsa, na subotnjoj tiskovnoj konferenciji prozvali su gradonačelnika Darija Hrebaka (HSLS) što će mu prvi projekt kojeg će realizirati biti nove novine, a ne najavljena izgradnja toplica u prigradskom naselju Veliko Korenovo.

Jasna Višnjević, predsjednica bjelovarskog HNS-a, gradonačelniku je, među ostalim, zamjerila što se hvali EU projektima prethodne gradske vlasti u kojoj je i sama obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika.

"U oporbi nas je prozivao da nismo ništa radili, a sada se hvali onim što smo napravili", naglasila je Višnjević. Pohvalila je apliciranje projekta LIFE, izgradnju rekreacijskog centra i toplica u prigradskom naselju u Velikom Korenovu, izrazivši nadu da će ga EU komisija prihvatiti.

"Ne želimo da se dogodi ono što se najavljuje u medijima, kuloarima i po društvenim mrežama, da će prvi pravi projekt gradonačelnika Hrebaka biti potpora osnivanju, odnosno financiranje novih novina i to novcem Bjelovarčana", rekla je Višnjević. Po njezinim riječima u Bjelovaru izlaze dva tjednika koje Grad Bjelovar ne financira jer ne hvale, nego kritiziraju rad gradske uprave.

"Ništa nije sporno da se pojavi treći ili četvrti tjednik. Međutim, ako bi se većinski financirao iz gradskog proračuna, a nije počeo niti izlaziti, to bi potvrdilo ono što je prije rečeno", pojasnila je. Osnivanje novih novina povezala je s upravo završenim javnim natječajem za najam poslovnog prostora u centru Bjelovara po, kako je rekla, nekomercijalnoj cijeni, uz izričit uvjet da se najmoprimac bavi djelatnošću informiranja.

"Pojavljuju se glasine da se natječaj 'namješta' upravo za redakciju tih novih novina, čime bi im se pogodovalo, jer bi za 170 četvornih metara u centru grada plaćali najamninu manju od dvije tisuće kuna mjesečno", izjavila je Višnjević. Predstavnici oporbe naglasili su da nemaju ništa protiv novih tiskovina, no da bi im se svima trebalo omogućiti jednake uvjete.

Pročitajte više