Slovenski bankar dobio otkaz jer je Crnu Goru usporedio s Burkinom Faso

Foto: FAH

IZVRŠNI direktor podružnice Nove Ljubljanske banke (NLB) u Podgorici Robert Kleindienst izgubio je bankarsku licencu za rad u Crnoj Gori, nakon što je u javnom nastupu tu zemlju nebiranim riječima usporedio s afričkom državom Burkinom Faso, objavili su u subotu slovenski mediji.

Zbog njegove izjave da je "po nekim stvarima stanje u Crnoj Gori lošije nego u Burkini Faso", vodstvo najveće slovenske banke smijenilo ga je s dužnosti u svojoj crnogorskoj podružnici NLB Montenegrobanka. Zbog skandala mu je licencu za rad oduzela i crnogorska središnja banka, objavio je slovenski poslovni list "Finance".

Govoreći na sastanku Slovenskog poslovnog kluba, udruge koja okuplja poslovne ljude, direktore slovenskih i crnogorskih tvrtki s visokom razinom suradnje, Kleindienst je navodno, aludirajući na poslovne običaje s kojima se susreće, kazao da je stanje u Crnoj Gori usporedivo s onim u Africi, što je doživljeno kao uvreda za zemlju domaćina, tim prije što je na sastanku bila i predstavnica slovenskog veleposlanstva.

Slovenski se bankar kasnije pokušao ispričati, rekavši da je naviknut na otvorene rasprave i iskrenost, te da njegov osobni stav nije službeno stajalište banke, ali je svejedno morao odstupiti.

Pročitajte više