SDP okolo predstavlja nacrt novog programa stranke, kažu da žele privući nove članove

Foto: SDP Komunikacije

SDP je u petak poslijepodne u Zaboku, a potom i u Zagrebu, u središnjici stranke za svoje članove organizirao raspravu o glavnim odrednicama nacrta novog programa stranke „Za dobro društvo" na kojoj je sudjelovao i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, priopćeno je iz stranke.

Komentiravši aktualne političke događaje u zemlji, Bernardić je ustvrdio kako je Hrvatska već dulje zapela u glibu, a kako trenutačna vlada građanima ne nudi nikakvo rješenje niti viziju bolje budućnosti, navodi se u priopćenju SDP-a.

„Novi program danas je program za SDP, a sutra za cijelu Hrvatsku, koja je već dulje ekonomski slaba, obrazovno zastarjela, socijalno podijeljena i infrastrukturno zapuštena", rekao je Bernardić. Dodao je da SDP ima kvalitetne ljude i plan za ekonomski rast, demografsku obnovu i za zaustavljanje iseljavanja mladih.

Kaže i da je na programu radilo više hrvatskih znanstvenika i stručnjaka iz različitih područja, a u njemu su navedene osnovne vrijednosti s kojima se SDP identificira.
 
„To su prije svega sloboda, jednakost, pravednost i solidarnost. Uz vrijednosti antifašizma na kojima je ova zemlja izgrađena i kojih se nikada ne smijemo odreći, te su četiri vrijednosti osnova socijaldemokracije, i uz pravedan i moralan odnos prema radnicima, ali i poslodavcima jer njihovi interesi više nisu suprotstavljeni, osnova su djelovanja za SDP“, rekao je Bernardić.

Žele privući nove članove

 
Raspravi se u Zagrebu pridružio i član Predsjedništva SDP-a Mihael Zmajlović, koji je rekao da ovim programom SDP želi privući nove članove.

Bernardić je pak rekao da se na pisanje novog programa stranke nakon 22 godine odlučio kako bi se SDP okrenuo budućnosti.

„Smanjit ćemo ovlasti predsjednika stranke jer želim modernizirati SDP", kazao je. "Ne možemo mijenjati društvo ako prije toga u stranci nemamo sustav međusobnog povjerenja, pomaganja i iskrenih namjera. Neću dopustiti da stranku vode ni mediji ni ulica. Članice i članovi SDP-a za mene su jedino i glavno mjerilo u stranci", zaključio je Bernardić, navode iz SDP Komunikacija.

Pročitajte više