Majka mladića iz BiH koji si je sjekirom odsjekao stopalo i šaku: "Patio je jer je nezaposlen"

Foto: Avaz.ba
 
BOSANSKOHERCEGOVAČKU javnost šokirala je vijest o 19-godišnjem Ivanu Sliškoviću iz sela Brankovići kod Žepča. On je u srijedu sjekirom odsjekao sebi ruku i nogu, a nakon toga je hitno prevezen u sarajevsku bolnicu gdje se liječnici bore za njegov život, piše Avaz.ba.
 
Njegova majka, Ruža Slišković, kaže kako je mladić patio jer je nezaposlen. Shrvana od bola, novinarima je ispričala kako se Ivan čudno ponašao još od utorka. "Pričao je nepovezano", kazala je. 
 
"Imao je čudne misli i to se događalo na momente. Čak je i sam govorio da se čudno ponaša", dodala je. 
 
Teško mu je palo što su mu se braća zaposlila, a on nije
 
Slišković kaže kako je mladiću teško palo što su se njegova dvojica braće uspjela zaposliti, a on nije. Završio je zanat za bravara, odradio praksu u jednoj tvrtki u Žepču, no nije uspio naći posao. 
 
"Stalno mi je govorio da njega nitko neće i da ne može raditi. No, nikad nisam pomislila da bi mogao ovakvo što sebi napraviti", kazala je Ruža Slišković.
 
Cijela obitelj živi u teškim uvjetima, jedna su od siromašnijih obitelji u kraju u kojem žive. "Živimo od 130 maraka (oko 500 kuna op.a.) mjesečno. To nam je sve da se prehranimo. Kako da moje dijete očekuje bolji život s takvim, minimalnim primanjima", kazala je Slišković.
 
Bio je u lokvi krvi
 
Priča kako je u srijedu Ivan uzeo sjekiru s namjerom da si "skine špeka", a potom otišao na kat obiteljske kuće. "To nije prvi put da takvo što napravi i zbog toga nisam pomislila da bi se moglo dogoditi nešto loše. Kako je prošlo dosta vremena, a njega nije bilo, otišla sam provjeriti što se događa. Na katu kuće sam imala što vidjeti", kazala je Ruža Slišković.
 
Prizor na katu bio je zastrašujuć, kaže. Oko Ivana bila je lokva krvi. Odmah su pozvali Hitnu pomoć.
 
"Kad sam vidjela što je učinio, nije mi bilo dobro. On je sebi sjekirom odsjekao ruku i nogu. Udario se u predjelu ispod koljena i kod članka, a potom na ruci između lakta i šake. To je bilo užasno", dodaje Slišković.
 
Liječnici strahuju zbog infekcije
 
"Do dolaska Hitne Ivan je izgubio gotovo tri litre krvi", dodaje i kaže kako misli da su Ivanovi psihički problemi nasljedni. "Pokojni otac i obitelj s njegove strane imali su psihičkih problema. Ivan si je odsjekao ruku i nogu, a da nije ni pisnuo", kazala je Ruža Slišković, majka nesretnog mladića. 
 
Liječnici strahuju zbog infekcije, a neizvjesno je i hoće li mu plastični kirurzi uspjeti zašiti odsječene dijelove tijela. 
 
Dan ranije isjekao je mačku i psa
 
Zabrinuta majka otkriva i kako je Ivan u utorak, dan prije incidenta, u neposrednoj blizini obiteljske kuće isjekao mačku i psa na komade. 
 
"Nedaleko kuće je isjekao mačku i psa na komade. Nisam to previše shvatila ozbiljno, pripisali smo to njegovom čudnom ponašanju. Ni u snu nisam mogla zamisliti da bi sutradan mogao isto učiniti i sebi", kazala je majka 19-godišnjeg Ivana, Ruža Slišković.
 
Liječnici se slažu u tome da je tako nešto sebi mogla napraviti samo osoba u poremećenom stanju. 

Pročitajte više